Op de laatste dag van de Dutch Food Week is zaterdag 1500 m2 nieuw voedselbos op 45 verschillende plaatsen in de gemeente Midden-Drenthe aangelegd. Wethouder Jan Schipper van de gemeente Midden-Drenthe overhandigde in Wilhelminaoord 45 voedselbos pakketten aan deelnemers van de cursus ‘Ontwerp je Voedselbos’.
Met deze pakketten zijn op 40 verschillende plaatsen in de gemeente kleine stukjes voedselbos aangelegd, samen goed voor ruim 1500 m2. De gemeente maakte het mogelijk dat 60 mensen de cursus volgden met als doel een eigen voedselbos aan te leggen.
Vanuit de behoefte van deelnemers is de vereniging Drentse Voedselbossen opgericht zodat deze kennis gebundeld wordt, behouden blijft en beschikbaar is voor iedereen in Drenthe. Samen met kwekerij Arborealis uit Wilhelminaoord is gezorgd voor levensvatbaar plantmateriaal. Ook de Provincie Drenthe ondersteunt het Drents Voedselbos Loket met een flinke co-financiering. De gemeente zelf deed er nog een schepje bovenop door, naast de cursus, voor elke deelnemer een startpakket beschikbaar te stellen. Met hulp van Martijn Aalbrecht zijn deze pakketten evenwichtig samengesteld en afgestemd op de arme Drentse zandgronden.

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!