Nog 4 dagen tot onze KickStartShow 2023 (a.s. donderdag) bij Agri & Food Plaza! Aanstormende talenten mogen hun (agrifood)concept pitchen voor een panel met experts. 


De jury gaat de kandidaten beoordelen op:

1.         Kansen in de markt

2.         Innovativiteit

3.         Ondernemerschap

4.         Originaliteit

5.         De mate waarin een idee bijdraagt aan duurzaamheid & gezondheid


Het panel bestaat uit: Jannie Glastra van Loon (Albert Heijn), Roel Schutten (AgriFoodCapital), Gerben Dijksterhuis (Rabobank), Rolf Folkertsma (Bayer) en Manon Kooijman (Cosun).

Jannie Glastra van Loon (Albert Heijn)
Jannie Glastra van Loon is lead category manager groente en verspakketten bij Ahold Dellhaize. Ze studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft een sterke affiniteit met retail, food en marketing.

Roel Schutten (AgriFoodCapital)
Roel Schutten is directeur van ArgiFood Capital. AgriFood Capital is de economische ontwikkelingsorganisatie op triple helix-basis van Noordoost-Brabant, het agrifood-cluster bestaande uit de gehele waardeketen in food en biobased producten. Roel houdt zich dagelijks bezig met de ambitie dé topregio in AgriFood te zijn, gericht op economische groei en betekenisvolle innovaties op het terrein van voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Gerben Dijksterhuis (Rabobank)
Gerben Dijksterhuis is vanuit Rabobank Nederland bankier voor start-ups en scale-ups in de agri & food sectoren. Gerben heeft veel kijk op de mogelijkheden van innovaties in de agri & food-sectoren, is expert als het gaat om funding en begeleidt bedrijven die omschakelen.

Rolf Folkertsma (Bayer)
Rolf Folkertsma is Global Vegetable Production Technology Lead bij Bayer. Hij is verantwoordelijk voor het beheer en de strategische leiding van het team op het gebied van productieonderzoek en zaadtechnologie. Zijn team is verantwoordelijk voor de implementatie van innovatieve technologieën en processen om de opbrengst en/of kwaliteit van zaden te verbeteren, de kosten van geproduceerde goederen te verlagen en/of de doorlooptijden te verkorten.

Manon Kooijman (Cosun)
Manon Kooijman, opgeleid aan HAS green academy, is productdeveloper en conceptdeveloper bij Cosun. Ze is lid van de Cosun Young Board en volgt het Young Executive Program. Ze houdt zich onder meer bezig met foodstyling, trendwatching en food design.

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!