Tijdens de Dutch Food Week organiseert Toekomstgesprekken een tweede duurzaamheidswandeling. Vorig jaar deden ongeveer 25 mensen mee aan de duurzaamheidswandeling. Enkele reacties:

  • Blij met de bevlogenheid. Het is niet allemaal somber. Goede plannen. Er is hoop!
  • Blij en geinspireerd wat er al gebeurt. Wil graag betrokken blijven.
  • Verbaasd over wat er al is. Meemaken met andere mensen.

Daarom gaan we ook in 2023 weer met elkaar in gesprek over de toekomst van onze voedselvoorziening. 

Wat kun je verwachten?

Jan en Willem Groenenberg zijn onze gastheren. Zij zijn ervaren agrarisch ondernemers, opgegroeid op Akkerbouwbedrijf De Hooge Polder aan de Bakkerskil in Nieuwendijk. In 2020 kopen zij de biologische zorgboerderij Landgoed Kraaiveld aan de Roef in Sleeuwijk en besluiten op de Hooge Polder de transitie naar biologische landbouw te maken. Deze ingrijpende transitie heeft gevolgen voor het machinepark, het waterbeheer, hun nachtrust, teelten, risico’s en verdienmodellen.

Willem neemt ons mee in hun verhaal; een hoopvol verhaal dat echter niet af is. De deelnemers aan de Duurzaamheidswandeling Altena worden uitgenodigd om tijdens de wandeling over het schilderrijke Jannezandpad mee te denken over het volgende hoofdstuk in dit belangrijke verhaal voor de kwaliteit van het landelijke gebied.

Gerard Hardeman is een afnemer van biologische producten. Gerard vertelt wat de transitie naar biologische tarwe voor bakkerijen betekent. We sluiten af met een heerlijke biologische lunch verzorgd door Gerard en Suus Hardeman.

Schrijf je hier in.

Bekijk het hele programma op onze website.

Locatie

Locatie
De Hooge Polder, hoek Weeresteinweg en Hooge Polderweg Nieuwendijk
Noord-Brabant

Contact

Toekomstgesprekken Altena

info@toekomstgesprekken.nl

0650819705

www.toekomstgesprekken.nl

Altena
Noord-Brabant

Details

Naam event
De duurzaamheidswandeling
Datum
za 14 oktober 2023 10:30 – 14:00
Locatie
De Hooge Polder, hoek Weeresteinweg en Hooge Polderweg Nieuwendijk
Noord-Brabant
Thema
De toekomst van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten
Toegang
vrij

Aan agenda toevoegen

Toekomstgesprekken Altena

Toekomstgesprekken Altena is een initiatief voor inwoners die zich betrokken voelen bij de toekomst van Altena. Onze tijd confronteert ons met nieuwe, lastige vragen en tal van mogelijkheden om daar mee om te gaan. We kunnen allemaal een bijdrage leveren om antwoorden te vinden en het gesprek over mogelijkheden te voeren. Vaak bieden die mogelijkheden hoop. Hoop is interessant als het tot actie leidt. Toekomstgesprekken Altena organiseert de duurzaamheidswandeling om mensen met kennis, ervaring, zorgen, vragen en/of enthousiasme over de voedselvoorziening in Altena samen te brengen. We gaan in gesprek over één centrale vraag. In 2022 was dat de eiwittransitie. Het thema voor 2023 wordt binnenkort bekend gemaakt.