Herenboeren de Vlinderstrik

Herenboeren de Vlinderstrik is een coöperatieve boerderij aan de noord kant van Rotterdam. Wij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geteeld wordt. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk en biologisch is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

In 2019 zijn we begonnen om op ons terrein een kleinschalig gemengd boerenbedrijf te realiseren. Samen met de gemeente Rotterdam, Natuurmonumenten en Herenboeren Nederland is de boerderij tot stand gekomen.

Onze eigen herenboerderij

Het is fantastisch om je eigen eten te planten, te verzorgen en te oogsten. Samen geven we onze boerderij vorm en maken we hem elk jaar een stukje mooier. Het geeft veel voldoening om met elkaar na te denken over wat we willen produceren en hoe we dat gaan doen. Buiten de groenten, paddestoelen, eieren en vlees, levert het mooie ontmoetingen en gesprekken op met medeboeren en bezoekers. Het is een echte community.

 

Locatie

Locatie
Herenboeren De Vlinderstrik
Bergschenhoekseweg 95
3053 KV Rotterdam
Zuid-Holland

Details

Naam event
Open Dag Herenboeren De Vlinderstrik
Datum
za 25 mei 2024 10:00 – 16:00
Locatie
Herenboeren De Vlinderstrik
Bergschenhoekseweg 95
3053 KV Rotterdam
Zuid-Holland
Thema
De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten
Toegang
gratis

Aan agenda toevoegen

Herenboeren

Herenboeren is een snelgroeiende landelijke burgerbeweging die aantoont dat onze dagelijkse voedselproductie anders, beter en bovenal duurzamer kan. Als coöperatieleden van natuurgedreven Herenboerderijen nemen burgers de regie over hun voedselproductie. Sinds 2016 zijn er 18 Herenboerderijen opgericht, die samen 8000 monden voeden. Daarnaast zijn er meer dan 35 initiatiefgroepen die werken aan de oprichting van hun eigen Herenboerderij.  Een Herenboerderij is een gemengde boerderij van 20 hectare, die groente, fruit, eieren en – voor wie wil – vlees levert. De coöperatie van 250 huishoudens deelt de oogst. Grond wordt langdurig gepacht. Elke Herenboerderij heeft 1-3 boeren in (part-time) loondienst als agrarisch bedrijfsleider. Coöperatieleden werken vaak mee op de boerderij of participeren in werkgroepen of het bestuur. Herenboerderijen zijn natuurinclusief, gifvrij en ambiëren volledig circulaire bedrijfsvoering. Herenboeren Nederland ondersteunt het opzetten en exploiteren van Herenboerderijen en bevordert kennis en beleid voor de landbouw- en voedseltransitie.