Op 11 oktober vindt de eerste editie van het arbeidsmarkt-event ‘Let’s Grow Together’ plaats tijdens Dutch Food Week 2022. In het Akoesticum (JWF-kazerne) op het World Food Center-terrein in Ede gaan studenten, young professionals en bestuurders onder begeleiding van tafel hosts in gesprek over de carrièremogelijkheden in het agri- en food-bedrijfsleven.


Dat wil ik niet missen! Schrijf je direct in! 


In gesprek over jouw toekomst

Tijdens deze bijeenkomst gaan we ‘Aan Tafel!’ met elkaar: aan iedere tafel gaat een bestuurder van een bekend agrifood-bedrijf in gesprek met studenten en young professionals. Onder leiding van een tafelhost vindt eigenlijk een omgekeerd sollicitatiegesprek plaats: de bestuurder legt vanuit zijn/haar eigen perspectief uit waarom de wereld van agri & food interessante mogelijkheden biedt voor jonge mensen. Jij krijg de kans om al je (kritische) vragen te stellen aan interessante voedselmakers en veranderaars. 


Wat is jouw visie op de voedselketen van de toekomst? 

Wat voor thema’s zijn voor jou essentieel binnen jouw toekomstige baan? 

Hoe ziet jouw droombaan er in deze sector uit? 

Welke groeimogelijkheden zie jij in de wereld van agri & food? 

Wat moet jouw toekomstige agrifood-werkgever jou bieden? 

Wat maakt de agrifoodsector een aantrekkelijke werkomgeving? 

Of hoe moet de sector juist veranderen om een aantrekkelijke werkomgeving te worden? 


Yes, hier wil ik graag over meepraten. Ik ben erbij! 


De aantrekkingskracht van de sector centraal
De roep om agrifood-talent blijft onverminderd groot. Voor jonge denkers en doeners zijn er volop mogelijkheden voor een relevante en interessante studie en/of baan in de agrifood en tuinbouw sector. Die boodschap staat centraal tijdens Let’s Grow Together. Wil jij ontdekken wat de mogelijkheden zijn binnen deze sector of heb je juist hele sterke ideeën over hoe de sector zou kunnen veranderen? Dan geven we jou graag een plek aan tafel. 


Een verdiepend tafelgesprek op inspirerende locatie
Hoe ziet jouw toekomst in de agri & food eruit? Zo’n groot vraagstuk vraagt om scherpe keuzes. We bieden je daarom de kans om samen met CEO’S, bestuurders en directeuren uit de sector om de tafel te gaan en in een compact programma met verdiepende vragen het gesprek aan te gaan. En daarmee de stem van de jonge generatie binnen de sector te laten klinken. 


Kortom jij kan meedenken en inspiratie bieden om de sector beter aan te laten sluiten op de wensen van jonge werknemers. En wie weet biedt het jou misschien wel de kans om in gesprek te gaan met een potentieel nieuwe werkgever. 


Praktische informatie: 

 • Datum: dinsdag 11 oktober

 • Tijd: 13:00 tot 17:00 uur

 • Locatie: Akoesticum, World Food Center Ede, Nieuwe Kazernelaan 2D42, Ede

 • Aanmelden verplicht! 


  Hoe werkt het:

 1. Je kan je aanmelden tot 3 oktober door een korte motivatie te schrijven in het aanmeldformulier. Bij een grote hoeveelheid aan aanmeldingen worden deelnemers geselecteerd op basis van diversiteit en individuele motivatie.

 2. Daarna laten we aan je weten of je geselecteerd bent

 3. Voorafgaand aan het event prikkelen we je brein met opdrachtjes en vragen om je voor te bereiden om het event

 4. Op 11 oktober verwelkomen we je graag in Ede!


  Heb je vragen over het event of wil je voor een andere reden in contact komen met de organisatie? Neem dan contact op via jongerenplatform@groenpact.nl.


Over Groenpact Jongerenplatform

Steeds vaker praten jongeren actief mee over maatschappelijke thema’s. In sommige landen is dit zelfs opgenomen in de grondwet. Het gaat immers om hún toekomst. De ideeën, kennis en overwegingen van jongeren over de toekomst van het voedsel- en landbouwsysteem en de groene leefomgeving zijn van grote waarde voor Groenpact en haar partners. Daarom heeft Groenpact samen met jongerenorganisaties uit het groene domein het Groenpact Jongerenplatform opgericht. 


Over Dutch Food Week 

Tijdens Dutch Food Week (8 t/m 15 oktober 2022) delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan de productie en distributie van ons voedsel en het verbeteren van onze voeding. Tijdens deze week worden er door het gehele land allerlei activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op: www.dutchfoodweek.nl 


Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Topsector Agri&Food en Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!