TOP bv

Wageningen, Gelderland

Over TOP bv

De privéonderneming TOP BV is in 2005 opgericht door Bert Tournois, Frank Giezen, Herman Feil en Wouter de Heij als praktische ontwikkeling- en innovatie-spin-off van Wageningen UR. TOP BV maakt deel uit van de succesvolle TDI incubator (opgericht in 1999) die meer dan 35 startups en geslaagde joint ventures heeft opgezet (o.a. Ojah, Phytonext, Pascal Processing, Thatchtec en Phycom).

TOP BV werkt wereldwijd voor de voedingsindustrie en haar leveranciers zoals machinebouwers. Onze prioriteiten zijn het verhogen van de winst van uw bedrijf, praktische innovatie en verbetering van de kwaliteit van uw (nieuwe) producten. Om dit ultieme doel te bereiken passen wij de nieuwste wetenschappelijke en technische knowhow toe. Ons team is gespecialiseerd in volledige NPD, machinebouw en het gebruik van de nieuwste milde conservering technologieën zoals HPP (pascalisatie), PEF (PurePulse), AMAP, RF (Radio Frequent) en PATS. Andere onderwerpen zijn biocascadering, nieuwe extractiemethoden, natuurlijke herformuleringen en structurering van (plantaardige) proteïnen. Wij hebben meerdere gedeponeerde patenten en blijven herinvesteren in R&D projecten.

We weten dat voor vele ondernemingen R&D niet altijd een hoofddoel is. Efficiënte R&D zou uw innovatie moeten verbeteren en daarmee de groei van uw primaire bedrijfsactiviteit. TOP is gespecialiseerd in praktische win-win samenwerkingen met MKB’s inclusief startups. Uiteraard weten de meeste multinationals ons tegenwoordig ook te vinden. Onze organisatie is gevestigd in Wageningen, ook wel bekend als de Food Valley regio. TOP is de voorkeur-innovatiepartner van het versnellingsprogramma BOX, van katalysator van het bedrijfsleven Holland Food Ventures, en werkt samen met investeringsfondsen en family offices.

Bij TOP focussen we op het realiseren van praktische oplossingen en toepassingen. Dit betekent dat wij ons concentreren op het ontwerp van voedselproducten (NPD), productie van machines (machinebouw) en productieprocessen (complete fabrieken) die beter aansluiten op de eisen van de opkomende markten. Wij houden onze R&D projecten het liefst klein en specifiek. TOP heeft haar eigen laboratoria, proefproductielocaties en food grade pilot lijnen. Faciliteiten die ter beschikking staan van al onze partners en cliënten.

Onze visie voor de toekomst is helder: “Wij – in Nederland, UK, rest van Europa en USA – wonen in het penthouse van de piramide van Maslow”. Daarom worden consumentenbehoeften volledig gedreven door de vraag naar opwindende nieuwe ervaringen en duurzaamheid. De wereldwijde verschuiving naar een gezondere leefstijl en het consumeren van gezonder eten en drinken, zal resulteren in een verscheidenheid aan nieuwe producten die tegemoetkomen aan deze groeiende markt: natuurlijk, non-GMO en zonder toevoegingen of conserveermiddelen. Voedselproducten en ingrediënten die alleen gemaakt kunnen worden met behulp van nieuwe technologieën.

Laatste berichten

Geen berichten gevonden.