Het Belvershuys

Haaren, Noord-Brabant

Over Het Belvershuys

In 1996 namen wij, René en Miriam, de boerderij van de ouders van René over. Vader Ries en moeder Dien startten in 1960 met een gemengde boerderij met varkens, melkkoeien, kippen en akkerbouw. Zij hadden die op hun beurt ook weer overgenomen van de ouders van Ries. Ries en Dien hadden kwaliteitsvlees ook al hoog in het vaandel staan door met stamboekvarkens te werken. René en Miriam hebben dit voortgezet en uitgebouwd en zijn nu topfokker voor Topigs Norsvin.

René is een varkensboer met passie voor het vak en liefde voor de varkens. "Ik geniet ervan als de zeugen gezond knorrend hun biggetjes laten zogen. Een laatste avondronde door de stal sla ik dan ook nooit over."

Miriam werkte jaren als kraamverzorgster en na haar huwelijk met René verruilde ze de baby’s voor de biggen in de kraamstal. "Het zorgen zit mij in het bloed en dat zie je ook terug in de winkel!

Open en eerlijk zijn over de varkenshouderij vinden René en Miriam belangrijk. "Onze missie is dan ook boeren en burgers verbinden. Dit doen we onder andere door mensen te ontvangen op onze boerderij. Zo hebben we sinds 2010 bij ons bedrijf onze 'Kieketon'. Hier kan jong en oud zien en ervaren hoe we werken en wat we doen aan dierenwelzijn en duurzaamheid. Door strenge hygiëne-eisen is het namelijk niet mogelijk veel mensen de stallen te laten bezichtigen, maar zo bieden we toch een eerlijk beeld. 

Laatste berichten

Geen berichten gevonden.