Boeren Pitstop

Zeewolde, Flevoland

Over Boeren Pitstop

Méér mensen die pure en voedzame producten, rechtstreeks van de boerderij, consumeren. Dát is een van de redenen waarom wij bezoekers gastvrij ontvangen op ons boerenerf. Een 'lekkernij van de boerderij dichtbij' staat voor: vers, voedzaam, puur, lokaal genieten. 

Zie met eigen ogen hoe de koeien op ons melkveebedrijf vertoeven. Door onze stal jaarrond open te stellen, hopen we dat u zich een beeld kunt vormen van de gangbare melkveehouderij. Zeven dagen per week, 24 uur per dag, zorgen wij met veel toewijding voor onze dieren. Verbaas u hoe koel het is in de stal op een hete zomerdag. Zie van een afstandje hoe de koeien door de melkrobot worden gemolken. Of bewonder het bedje van gedroogde koeienpoep (!) waarop zij rustig liggen te herkauwen. En wie weet wordt er wel net een kalfje geboren!  

Bij Boeren Pitstop kunnen kinderen ontdekken en leren waar de mmmelk vandaan komt. Niet voorgelezen uit een prentenboekje maar door letterlijk tussen de geuren en geluiden op het boerenerf te werken. De kruiwagens en stevige scheppen liggen al te wachten. Nieuwsgierige kinderen kunnen educatieve belevingsopdrachten doen. Er is volop ruimte om te spelen. Lekker buiten.

Kom meegenieten van het boeren buitenleven. Van de rust en de reuring die afwisselend op het erf te vinden is.  Jaarrond ben je elke dag welkom van 8.00 - 20.00 uur voor een lekkernij van de boerderij zoals verse onbewerkte koemelk, een kijkje in de stal en een wandeling op het Laarzenpad. Kom zelf eens koe(ke)loeren!