Wie maakt de beste lokale Burger van Altena?

Het jongerenwerk van gemeente Altena organiseert tijdens de de Dutch food week Altena een wedstrijd in het maken van de lekkerste lokale burger. Jongeren vanaf 12 tot 18 jaar mogen zich inschrijven om als duo mee te doen aan deze wedstrijd.

Vorig jaar organiseerde het jongerenwerk met succes de wedstrijd ‘Jong Altena Bakt’ waarbij jongeren werden uitgedaagd de lekkerste taart met lokale producten te maken. Dit jaar gaan we een stap verder: de lekkerste lokale burger, de Beste burger van Altena.

Tijdens de Dutch food week staat duurzaamheid, goed leven en gezondheid centraal. Daarom zoeken we tijdens deze wedstrijd ook de link met onze streek: Lokaal vlees, beleg en brood is een must, uiteraard is een lokale vegetarische burger ook een goede optie. Om de link nog meer te leggen met de lokale boeren bouwen we onze keukens en werkbanken voor de wedstrijd op in de stal van Buffelgaard Verschure in Wijk en Aalburg.

Aan het einde van elke wedstrijd wordt door een deskundige jury bepaald welke burger de beste burger van Altena wordt. De winnaars krijgen het ‘Altena burger -pakket’. Daarnaast worden de winnende burgers tijdelijk op de kaart gezet bij de Heerlijckheid in Sleeuwijk

Ook krijgen alle deelnemers hun eigen MC Altena Hoody!

Er zijn in totaal drie Mc Altena rondes, op vrijdagmiddag/avond en op zaterdagmiddag. Meld je aan als duo via de aanmeldlink aan voor 1 van de drie rondes!

Meld je als duo aan via onze website: jongerenwerk-altena.eventbrite.nl

Bijlagen

Locatie

Locatie
Buffelgaard fam. Verschure
Klaverplak 1
4261 TE Wijk en Aalburg
Noord-Brabant

Contact

Gemeente Altena

jongerenwerk@gemeentealtena.nl

www.gemeentealtena.nl

Sportlaan 4286 ET
170 Almkerk
Noord-Brabant

Details

Naam event
MC ALTENA
Datum
vr 13 oktober 2023 14:00 – za 14 oktober 2023 18:00
Locatie
Buffelgaard fam. Verschure
Klaverplak 1
4261 TE Wijk en Aalburg
Noord-Brabant
Thema
Jong ondernemerschap, De weg van ons voedsel, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Kinderen, Studenten
Toegang
Gratis, maar aanmelden verplicht via onze aanmeldlink.

Aan agenda toevoegen

Gemeente Altena

Op 1 januari 2019 is de gemeente Altena ontstaan door een fusie van de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Qua oppervlakte zijn we één van de grootste gemeente van Noord-Brabant. Gemeente Altena heeft 21 kernen waarin ruim 56.000 mensen wonen en werken. We zijn bij uitstek een groene gemeente waar landbouw en natuur elkaar afwisselen. Maar, vergis je niet, in Altena ligt ook één van de grootste (reparatie)binnenhavens van Europa, is transport een belangrijke bedrijfstak en met het prachtige natuurgebied de Biesbosch en vestingstad Woudrichem zijn we ook voor de toerist een aangename gemeente. De gemeente Altena zit vol ambitie! Programma circulair voedselsysteem Een bord met gezond eten, uit Altena, duurzaam geteeld en geproduceerd, zonder verspilling. Zo ziet het voedselsysteem in Altena er in 2046 uit. Hier werken we met veel verschillende partijen aan, vanuit onderwijs, ondernemers, organisaties én overheid. Het programma circulair voedselsysteem is een samenwerkingsprogramma. Met concrete acties werken meerdere partijen aan de maaltijd van morgen: gezond, lokaal en duurzaam. Dat is de kracht van Altena! Lees meer over het programma circulair voedselsysteem.