Op 8 oktober is het weer zover. Dan organiseren wij de FNLI-Jaarbijeenkomst 2024. Het jaarlijkse evenement van en voor de voedingsmiddelensector waar elkaar ontmoeten en verbinding zoeken centraal staan. Ook voor deze editie nodigen wij u van harte uit om aanwezig te zijn.

Onder leiding van dagvoorzitter Sacha de Boer nemen twee sprekers u mee in een aantal ontwikkelingen met een grote impact op onze sector. Arend Jan Boekestijn praat ons bij over de geopolitieke ontwikkelingen en de effecten hiervan op de Nederlandse Agrofoodsector in het kader van voedselzekerheid. Arend Jan Boekestijn is onder andere docent-onderzoeker internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht, publicist en geeft geregeld commentaar op het gebied van de buitenlandse politiek op radio en tv. Als podcastmaker is hij bekend van Europa Draait Door (VPRO) en Boekestijn en de Wijk (BNR).

Daarnaast geeft Stefan Buijsman ons inzicht in de wereld van artificiële intelligentie (AI) en hoe deze techniek op een slimme, maar ook ethische manier ingezet kan worden in een bedrijfsomgeving en productieprocessen. Stefan Buijsman is onderzoeker aan de Technische Universiteit Delft in de ethiek van kunstmatige intelligentie. Daar werkt hij aan het concreet maken van hoe AI verantwoord te kunnen gebruiken. Veel van zijn onderzoek is interdisciplinair, tussen filosofie en informatica in. Als managing director van het TU Delft Digital Ethics Centre werkt hij daarbij ook samen met bedrijven en de publieke sector.

Locatie

Locatie
Expo Greater Amsterdam
Stelling 1
2141 SB Vijfhuizen
Noord-Holland

Details

Naam event
FNLI Jaarbijeenkomst
Datum
di 8 oktober 2024 16:00 – 19:00
Locatie
Expo Greater Amsterdam
Stelling 1
2141 SB Vijfhuizen
Noord-Holland
Thema
De toekomst van ons voedsel, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Professionals

Aan agenda toevoegen

FNLI

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is de koepelorganisatie en belangenbehartiger voor verwerkende en importerende bedrijven en branches in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De FNLI vertegenwoordigt circa 450 bedrijven (multinational, midcap en mkb) en 18 brancheorganisaties.