Heb je altijd al willen weten hoe heerlijk vers ijs wordt gemaakt? Tijdens De Week van Ons Eten nodigen we je op Aeres Farms uit om je eigen ijs te maken van de verse melk van onze koeien. We nemen je mee in het proces van melk tot ijs en experimenteren met verschillende smaken.

Een unieke en smakelijke ervaring waar je bij kunt zijn! Deelname is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan (vol is vol). Hiervoor moet je 18 jaar of ouder zijn.
En breng een koeltas met vrieselementen mee, zodat je het ijs mee naar huis kunt nemen.

Locatie

Locatie
Zuivellokaal Aeres
Wisentweg 13
8251 PB Dronten
Flevoland

Contact

De workshop wordt georganiseerd door Aeres Hogeschool Dronten.

a.rodenburg@aeres.nl

aereshogeschool.nl

Details

Naam event
Gratis workshop ijs maken bij Aeres in Dronten
Datum
di 8 oktober 2024 13:00 – 16:00
Locatie
Zuivellokaal Aeres
Wisentweg 13
8251 PB Dronten
Flevoland
Thema
De weg van ons voedsel, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten

Aan agenda toevoegen

Aeres

De groene wereld van de agro, food en leefomgeving staat voor grote uitdagingen. Hoe produceer je verantwoord voedsel? Hoe zorg je voor een gezonder consumptiegedrag? Hoe voorkom je voedselverspilling? Hoe dring je de uitstoot van broeikasgassen, stikstof en fijnstof terug? Hoe bescherm je de biodiversiteit? Hoe haal je meer waarde uit groenstedelijke gebieden? Het zijn de vragen van morgen waar de leerlingen, studenten, cursisten en medewerkers van Aeres zich mee bezighouden. Door te denken, te innoveren, te ontdekken, te leren, te stimuleren en bovenal door te doen. Samen zijn we de Groene Veranderaars! Trotse educatiepartner van Dutch Food Week Aeres is al enkele jaren met trots educatiepartner van Dutch Food Week. Bij Aeres komen onderwijs, onderzoek en ondernemen samen. Wij zijn de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus: van praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo, tot trainingen voor professionals en hulp bij personeelsvraagstukken.