Jaap Bond, voorzitter van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, is toegetreden tot het bestuur van Dutch Food Week. De voormalig gedeputeerde in Noord-Holland gaat zich onder andere inzetten om het vernieuwde concept van Dutch Food Week in de tuinbouwwereld bredere bekendheid te geven.

Daarmee bestaat het bestuur van de stichting Dutch Food Week uit: Dirk Duijzer (voorzitter & Topteam Agri & Food), Jan van Rijsingen (ondernemer & Topteam Agri & Food), Henk Jumelet (Gedeputeerde Provincie Drenthe), Rutger Lommerse (programmamanager Greenports Nederland), Jaap Bond (Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen). Annie de Veer (directeur bij het Ministerie van LNV) woont namens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het overleg bij.

Alle ketendeelnemers in de spotlight
Dutch Food Week is na een succesvolle editie in 2020 een nieuwe weg ingeslagen. De komende zes maanden staat Dutch Food Week in de schijnwerpers. De week in oktober (9 t/m 16 oktober) vormt het hoogtepunt. Dutch Food Week wil de trots over wat we in Nederland in alle schakels van de ketens presteren op het gebied van ons voedsel onder de aandacht brengen.

De communicatiestrategie gaat uit van een groot aantal partners die gezamenlijk met Dutch Food Week aan de bekendheid onder het grote publiek gaan werken. Dit zijn de lead partners: Albert Heijn, Gemeente Almere, Rabobank, Bayer/De Ruiter Seeds en Paleis Soestdijk.

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!