Kom bij de Boer

Flevoland

Over Kom bij de Boer

Welkom bij Kom bij de Boer.

Kom bij de Boer is in 2021 opgericht om boerderijeducatie te verzorgen voor basisschoolkinderen in de gemeenten Noordoostpolder, Urk, Dronten en Zeewolde. Scholen buiten Flevoland zijn ook van harte welkom.

Door kinderen met hun juffen/meesters en ouders op de boerderij te ontvangen, worden boeren en burgers met elkaar verbonden. Kinderen leren waar hun voedsel vandaan komt en hoe zij later zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes kunnen maken.

Kom bij de Boer verzorgt boerderijlessen waarin we basisschoolkinderen uit groep 3 tot en met 8 laten zien waar hun voedsel vandaan komt. Ook gaan we in op thema’s als duurzaamheid en gangbare en biologische landbouw. Als school kun je kiezen uit allerlei lessen. Ga bijvoorbeeld naar een akkerbouwer die uien en wortels teelt, naar een kippenboer met legkippen of naar een bloembollenteler. Alle boerderijen zijn in Flevoland.

De educatieboeren doen ook mee met de Dutch Food Week in samenwerking met Boerderij Educatie Nederland. Kom bij de Boer is aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland.

Willen jullie naar een boerderijles van Kom bij de Boer, kijk dan snel op www.kombijdeboer.nl