De Week van Ons Eten
Culemborg, Gelderland
Volgend 46 resultaten
-
Thuisgekookt
Thuisgekookt Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor een lekkere, verse en met liefde bereide warme maaltijd én gezellig sociaal contact. Het sociale contact ziet er tijdens deze coronacrisis iets anders uit dan normaal. Maaltijden worden afgehaald aan de deur of bij het raam of gebracht tot aan de deurklink waarna de thuiskok twee grote stappen naar achteren brengt. Maar juist nu is wat deze buurtgenoten kunnen betekenen misschien wel belangrijker dan ooit. Stichting Thuisgekookt heeft geen winstoogmerk.
6 volgers
-
'n Bietje gezond
Petra Wevers is als groene coach met haar bedrijf KrachtigBuiten, betrokken bij vele sociale en duurzame projecten waarbij gezond opgroeien voor kinderen centraal staat en Leontine Ouwerling is als voedingsdeskundige met haar bedrijf OpjeBordje actief in het begeleiden van kinderen en gezinnen bij leefstijl en gezonde keuzes, waarbij voeding veelal leidt tot een betere gezondheid en het verdwijnen van klachten. Samen hebben zij de krachten gebundeld en " 'n Bietje Gezond" opgericht met als gezamenlijke missie kinderen te leren over de waarde en het belang van gezonde voeding en gezond opgroeien. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd meer te weten komen over gezonde voeding en leefstijl, zodat ze leren om ook op latere leeftijd gezonde en duurzame keuzes te maken. Door de kinderen uit de klas te halen en in aanraking te brengen met de natuur, de boer en de kwekers, ervaren kinderen waar gezonde voeding vandaan komt en wat ervoor nodig is om het te laten groeien, te oogsten en uiteindelijk als maaltijd op je bord te krijgen. Bietje Gezond is de motor achter vele projecten en evenementen. Een van de projecten is "n Bietje Gezond op Waterpoortgrond;" een voedsel educatie project wat georganiseerd wordt voor basisschoolkinderen in Waterpoort gebied. Een pure boerderij beleving bij lokale boeren waar kinderen leren waar het voedsel vandaan komt, wat gezonde voeding inhoudt en waarbij ze zelf aan de slag gaan met het bereiden van verse producten aan de hand van hun eigen gemaakte recepten. Met als eindresultaat een prachtig kinderkookboek en een gezond kindermenu in lokale restaurants. 12 scholen uit 3 provincies binnen Waterpoort gebied doen hieraan mee komend schooljaar. "'n Bietje Gezond de Polder rond," heeft het Bietje Gezond team voor de 2e keer dit jaar georganiseerd binnen de gemeente Moerdijk. Gezinnen fietsen de polders rond langs boerderij winkels, kopen lokale produkten aan de hand van een boodschappenlijst en ontvangen een recept waarmee ze aan het eind van de dag een gezond gerecht klaar maken. Onderweg valt er van alles te beleven en te leren voor kinderen.
10 volgers
-
FNLI
De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is de koepelorganisatie en belangenbehartiger voor verwerkende en importerende bedrijven en branches in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De FNLI vertegenwoordigt circa 450 bedrijven (multinational, midcap en mkb) en 18 brancheorganisaties.
10 volgers
-
LocalTea
Let’s make tea local Zwarte thee, groene thee, witte thee… Wat jouw favoriete smaak ook is, allemaal worden ze gemaakt van de blaadjes van één theeplant: Camellia sinesis. De Chinezen begonnen duizenden jaren geleden met het verbouwen en drinken van thee. Maar wat zij kunnen, kan jij nu ook. Met de Camellia sinesis theeplant van Tea by Me kweek en maak je met wat liefde & aandacht jouw eigen thee. Zelf thee maken teveel van het goede voor je? Ontdek onze JOAN dutch tea maker theecollectie.
9 volgers
-
Mitrofresh
Mitrofresh is een producent, importeur, exporteur en groothandel van paddenstoelen, Aziatische groenten, Roots en fruit. Met ervaring in exotisch en wilde paddenstoelen voor tientallen jaren is Mitrofresh ruim 10 jaar geleden opgericht en binnen die 10 jaar uitgegroeid tot een leider in paddenstoelen. Tegenwoordig importeren en exporteren wij in 26 landen ons uiteenlopend assortiment van 120 verschillende vers producten. Ook bieden wij aangepaste oplossingen voor het verpakken en palletizeren van mixed pallet bestellingen voor de detailhandel, de groothandel, horeca en de catering. We zijn een sterk groeiend bedrijf dat nooit stil staat. Nieuwe uitdagingen en ideeën geven ons energie. Om de voedselveiligheid en -kwaliteit te garanderen werken we alleen met gecertificeerde producenten en suppliers met strikte Mitrofresh-voorwaarden.
5 volgers
-
De Nieuwe Leefstijl
Voedsel is zo vanzelfsprekend voor ons allemaal dat (bijna) geen bestuurder in de gemeente of provincie het expliciet in zijn portefeuille heeft. De impact van voedsel is echter groot en duidelijk op: gezondheid, veiligheid, milieu, energie en arbeid. En op onze economie! Daarom moeten er plaatsen komen voor bewustwording van die belangrijke relaties. Niet alleen voor bestuurders en beleidsmakers, maar voor iedereen. Stichting de Nieuwe Leefstijl werkt naast de uitvoering van een groot aantal projecten hieraan door middel van het opzetten van een leer- en ervaarcentrum voeding in een duurzame voedselketen. Centraal thema bij het leer- en ervaarcentrum(FoodXNoord) zal ons voedsel zijn, de noodzakelijke rol van de bodem (land- en tuinbouw), veeteelt, vissen, het water (niet alleen voor de vissen, maar ook het benodigde water voor de productie van voedsel). De ervaringen ermee leveren meer inzicht in wat er nodig is om het voedsel op onze borden te krijgen: van de grond tot de mond, of van de boer (en de boot) tot je bord.
6 volgers
-
Aeres
De groene wereld van de agro, food en leefomgeving staat voor grote uitdagingen. Hoe produceer je verantwoord voedsel? Hoe zorg je voor een gezonder consumptiegedrag? Hoe voorkom je voedselverspilling? Hoe dring je de uitstoot van broeikasgassen, stikstof en fijnstof terug? Hoe bescherm je de biodiversiteit? Hoe haal je meer waarde uit groenstedelijke gebieden? Het zijn de vragen van morgen waar de leerlingen, studenten, cursisten en medewerkers van Aeres zich mee bezighouden. Door te denken, te innoveren, te ontdekken, te leren, te stimuleren en bovenal door te doen. Samen zijn we de Groene Veranderaars! Trotse educatiepartner van Dutch Food Week Aeres is al enkele jaren met trots educatiepartner van Dutch Food Week. Bij Aeres komen onderwijs, onderzoek en ondernemen samen. Wij zijn de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus: van praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo, tot trainingen voor professionals en hulp bij personeelsvraagstukken.
5 volgers
-
Betuws Best
Wie de Betuwe bezoekt en bij een van de zuivelboerderijen stopt, ziet Betuws Best producten. Ze zijn herkenbaar aan een blauw of wit label met streekproducten erop. Bovendien zijn ze op veel plaatsen verkrijgbaar. Herkenbaar door een duidelijk beeldmerk dat kwaliteit uitstraalt. Als bezoeker kun je genieten van eerlijke producten, want… ze zijn ambachtelijk bereid. Of het nou gaat om jam, kaas, vlees, lekkere gerechten in restaurants of zelfs wijn uit eigen boomgaard: Betuws Best producten staan garant voor ambachtelijk en met liefde bereid, duurzaam, eerlijk en van hoge kwaliteit. En dat is dus de reden waarom consumenten en toeristen steeds vaker kiezen voor producten van Betuws Best. Bovendien steun je de lokale ondernemer en of boer en daarmee de lokale economie. Beter voor mens en milieu! Ze zijn gemaakt van eerlijke ingrediënten of bouwstoffen en smaken daarom puur en extra lekker!
6 volgers
-
Biltsheerlijk
Biltsheerlijk wil lokaal en milieuvriendelijk de normaalste zaak van De Bilt maken.
3 volgers
-
Biobite Vegan Foodlab
In 2013 begon natuurvoedingskundige Susanne de Raaij in haar eigen keuken met het bereiden van Biobite's Krachtkoeken. Omdat ze mensen wilde laten zien dat kauwen heel belangrijk is voor hun gezondheid. Een paar marktkramen later kreeg ze zoveel bestellingen, dat ze de productie van de Krachtkoeken heeft uitbesteed aan een biologische bakkerij. Inmiddels worden de Biobite Krachtkoeken verkocht door o.a. Ekoplaza, Odin en Natuurwinkels en onze eigen webshop. (zowel voor particulieren als voor bedrijven/kantines). Maar Susanne zit nooit stil. Met een team studenten Voedingsmiddelentechnologie werkt ze dagelijks aan een nieuwe generatie producten. Inmiddels heeft Biobite een trouwe klantenkring voor Kefiaar Water, de dubbel gefermenteerde water kefir. Water kefir zit vol met pro-biotica, die je nodig hebt om je darmflora gezond te houden. En dat is weer heel belangrijk voor een krachtig immuunsysteem. De laatste loot aan de Biobite stam zijn de Tapas Gourmet style Veggie burgertjes: eiwit en vezelrijk en super lekker natuurlijk. Boordevol pro-biotica en een bron van vitaminen, vezels & calcium. Alle Biobite producten zijn vers en worden met liefde bereid.
5 volgers
-
Sjuut, biologisch restaurant
EKO gecertificeerd restaurant Aan Sjuuteeänjd te Schinnen, Limburg Lid van slowfood en promotor van het Limburgs streekproduct. Bekroond met een groene Michelin ster in 2021 en 2022.
3 volgers