Altena kijkt terug op een mooie en succesvolle Dutch Food Week. Het mooie weer hielp mee aan 35 goedbezochte 35 activiteiten van 35 organisatoren. Meer dan 3000 deelnemers kwamen erop af en we bereikten 30.000 inwoners online.

Voedsel is een belangrijk thema voor de gemeente. Voedsel verbindt en kan bijdragen aan een gezond en vitaal leven. Binnen het programma Circulair Voedselsysteem werken we samen met partners aan de maaltijd van morgen; gezond, lokaal en circulair.

Met de Dutch Food Week zetten we Altena op de kaart. Het draagt bij aan bewustwording, erkenning van het werk van de boer en de waarde van gezond voedsel. Tijdens deze week ontmoeten we elkaar, inspireren en leren van elkaar.

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!