Op zaterdagochtend 28 januari zet de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen de deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in food. Kom een kijkje nemen in dit bijzondere gebouw waar opleiden en praktijk naast en door elkaar lopen.

De FIA is een regionaal samenwerkingsverband. Foodbedrijven bundelen de krachten met het mbo- en hbo-onderwijs om ervoor te zorgen dat er voldoende nieuwe productiemedewerkers worden opgeleid. Dat gebeurt door vernieuwend onderwijs te bieden, waarbij het bedrijfsleven de lead heeft.

Lentiz, Albeda en Inholland

Hoe we dat doen, laten we op 28 januari zien tijdens de Food Experience Day. Diverse foodbedrijven uit de regio presenteren zich. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met directeuren, managers en productiemedewerkers. We laten zien hoe leuk het is om in de foodsector te werken. Studenten en docenten van de onderwijsorganisaties Lentiz, Albeda en Inholland zijn aanwezig en laten in de praktijkruimtes zien hoe het ‘nieuwe’ onderwijs vorm krijgt.

Ambachtelijk ijs

Het IJscentrum is ook open: manager en Meesterijsbereider Hidde de Brabander en zijn team verrassen de bezoekers met het lekkerste ambachtelijke ijs. Essensor neemt ons mee in de wereld van sensorisch onderzoek. En Sococo biedt ons letterlijk een kijkje in de keuken van ‘koffie met een sociaal verhaal'.

Locatie

Locatie
Food Innovation Academy
1e Industriestraat 1
3133 EG Vlaardingen
Zuid-Holland

Details

Naam event
Open Huis
Datum
za 28 januari 2023 10:00 – 13:00
Locatie
Food Innovation Academy
1e Industriestraat 1
3133 EG Vlaardingen
Zuid-Holland
Thema
De toekomst van ons voedsel, Jong ondernemerschap, De weg van ons voedsel, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Studenten

Aan agenda toevoegen

Lentiz | LIFE mbo college

Om jonge mensen al vroeg bewust te maken van de innovatieve thema’s van deze tijd; duurzaamheid, circulaire economie en gezondheid zoeken wij de verbinding met het bedrijfsleven. Zij ontmoeten met opdrachten de verschillende foodbedrijven uit de regio, dit geeft ze inspiratie in hun toekomstige werk- en baankeuze, ze leren relevante kennis en ontwikkelen vaardigheden om te werken aan een duurzame samenleving. Ik ben als practor (onderzoekfacilitator, tussenschakel tussen bedrijven en onderwijs) werkzaam in de Food Innovation Academy in Vlaardingen, waar Lentiz | MBO LIFE College aan verbonden is.