Kom in de Kas evenement blijft mensen verrassen, met nieuwe eigentijdse uitstraling.

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2023 zijn 160.000 mensen op zoek gegaan naar hun Groene Liefde in de kassen. Tijdens de 45e editie van het jaarlijkse evenement van de glastuinbouwsector kon iedereen op ontdekkingstocht gaan bij 121 bedrijven verspreid over 19 regio’s.

Groene Liefde De 45e editie van Kom in de Kas stond in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Kom in de Kas was voor de bezoekers een groene ontmoetingsplek. Zij konden kennis maken met de prachtige producten uit de kassen en met de kwekers die met veel liefde en passie over hun bedrijf vertelden.

Jouw Groene Liefde is zóóó dichtbij de 19 regio’s zijn overweldigd door het enthousiasme en aantal bezoekers. Elke regio heeft net zo veel of zelfs meer bezoekers ontvangen dan voorgaande edities. Door het natte voorjaarsweer op zaterdagochtend kwam het evenement, wat rustig op gang. Toch lieten veel bezoekers zich niet weerhouden om in de kassen op zoek te gaan naar hun Groene Liefde. Naast het ontdekken van de prachtige en heerlijke producten die in de kassen worden gekweekt ontdekten de bezoekers ook dat de kwekers er alles aan doen om zo duurzaam mogelijk te kweken. Zo leerden zij over het inzetten van beestjes tegen schadelijke beestjes en de inzet van aardwarmte voor het verwarmen van de kassen. Daarnaast waren er leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Ook was er in diverse regio’s aandacht voor werken in de tuinbouw en presenteerden groene opleidingen hun aanbod.

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!