Wandel door Unesco Werelderfgoed en laat je onderweg verrassen door de Akkers van Altena, proeverijen  langs de route, een vestingstad, bunkers en een Fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Terug met een treintje. 

In onze gemeente hebben we boeren die met hart en ziel mooie producten maken. Als VVV Biesboschlinie bieden wij ook routes aan die passen bij dit thema. Daarom vinden we het heel belangrijk om ook met een wandelroute aan te haken bij Dutch Food Week Altena. We willen dat de wandeling een beleving wordt die alle zintuigen voedt. Daarom brengen we Unesco Werelderfgoed en streekproducten bij elkaar. Laat je onderweg verrassen door de Akkers van Altena, lokale producten langs de route, een vestingstad, bunkers en een Fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie.  

Wandelroute van Woudrichem naar Fort Altena
De route is bijna 8 kilometer, vertrekken kan op ieder tijdstip. Let wel op vertrektijden treintje terug, anders is het 16 kilometer wandelen om ook weer terug te komen via dezelfde weg.

Vertrek route: Parkeerplaats Schapendam Vesting Woudrichem
Onderweg: Start de dag met een kopje koffie op een van de terrassen van de middeleeuwse vesting Woudrichem. Bij Fair van Ver (tevens VVV) op Kerkstraat 7 staat bovendien gratis een theeproeverij voor je klaar met Nederlandse Hennepthee. Wandel over de vestingwal, via de fietsdijk en Merwededijk richting het liniepad. Stop onderweg bij Merwededijk 33 voor een proeverij met streekjammen. Loop door prachtige lanen door de polder richting Landgoed Kraaiveld. Neem een kijkje bij de Akkers van Altena en proef wat Altena voor lekkers te bieden heeft. Misschien past er nog wat lekkers uit de boerderijwinkel in de tas voor thuis? Er zijn producten te vinden van onder andere de molen, biologische bakkerij Hardeman en heerlijke zuivel van de Bloemplaathoeve. Daarna genieten van cultureel erfgoed, de molens en bunkers van Unesco Werelderfgoed Hollandse Waterlinie. 
Eindpunt: Aangekomen bij Fort Altena is er nog meer te ontdekken. Wandel over het fort, bezoek de expositieruimte en geniet van een hapje of drankje in de brasserie. Dan is het weer tijd om terug te gaan naar Woudrichem, er staat een treintje voor je klaar! Laat je rijden door de Hank-O-Motief en geniet nogmaals van het prachtige landschap, de trein brengt je terug naar de parkeerplaats in Woudrichem. 

Vertrek treintje bij Fort Altena terug naar vesting Woudrichem
13.00 uur, 15.00 uur en de laatste vertrekt om 17.00 uur. Reserveren niet verplicht, maar wil je zeker zijn van een plekje in de trein? Reserveer dan uiterlijk 11 oktober via info@biesboschlinie.com
 
Kosten: Koop zelf streekproducten onderweg en geniet van onze horeca. De wandeling en het vervoer met treintje terug wordt kosteloos aangeboden door VVV Biesboschlinie.

Locatie

Locatie
Startpunt in Woudrichem
Sluis 2
4285 XA Woudrichem
Noord-Brabant

Contact

VVV Biesboschlinie

info@biesboschlinie.com

biesboschlinie.com/

Details

Naam event
Wandel langs Akkers van Altena met treintje terug naar Woudrichem
Datum
za 14 oktober 2023 10:00 – 17:00
Locatie
Startpunt in Woudrichem
Sluis 2
4285 XA Woudrichem
Noord-Brabant
Thema
Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten
Toegang
Vrij

Aan agenda toevoegen

VVV Biesboschlinie

Bureau voor toerisme en recreatie in de gemeente Altena. In het noord-westen van Noord-Brabant, vind je de Biesboschlinie. Dit mooie gebied is het thuis van eeuwenoud erfgoed, prachtige natuur en heeft veel te bieden op het gebied van streekproducten. Het gebied beslaat de gemeente Altena met zijn 21 kernen, waaronder Woudrichem, en het zuidelijke deel van de Biesbosch. De Biesboschlinie is een waterrijk gebied. Het grenst aan de rivieren de Afgedamde Maas, de Waal en de Nieuwe Merwede.