In de eerste editie van de Lekkerder Boerderijwinkels Awards hebben 5.883 consumenten hun stem uitgebracht, waarbij de awards zijn uitgereikt aan boerderijwinkels in de provincie Zeeland, Groningen en Overijssel. Dit jaar stemde men op een breed scala van 456 boerderijwinkels.

Deze verkiezing, gelanceerd ter viering van het vijfjarig bestaan van Lekkerder bij de Boer, had als doel erkenning te geven aan boerderijwinkels die een centrale rol spelen in het verbinden van consumenten met lokale boeren en hun producten. Bijna 2.100 locaties namen deel, variërend van kleine stalletjes tot grote boerderijwinkels.

Winnaars van 2024

  1. De Maargies Hoeve (Overijssel) – Wint met overmacht door de uitzonderlijke klantenservice en het unieke aanbod aan ambachtelijke producten. “Het persoonlijke contact en de passie van de boeren maken elk bezoek speciaal,” aldus een stemmer.
  2. Zuivelboerderij Bij de Boerin (Groningen) – Gewaardeerd om zijn gastvrijheid en de kwaliteit van verse, lokaal geproduceerde zuivel. “Deze plek is meer dan een winkel; het is een gemeenschap waar iedereen zich thuis voelt,” vertelt een klant.
  3. De Groene Polderwinkel (Zeeland) – Bekend om zijn inzet voor duurzaamheid en een breed assortiment biologische producten. “De passie voor een groene toekomst is duidelijk zichtbaar in elke hoek van deze winkel,” zegt een frequente bezoeker.                                                                                                                                                                                                                                                                                             Top 10 Boerderijwinkels van 2024
    1. De Maargies Hoeve – 585 stemmen 
    2. Zuivelboerderij Bij de Boerin – 321 stemmen 
    3. De Groene Polderwinkel – 301 stemmen 
    4. Vrielink’s Zuivel & Vlees – 232 stemmen 
    5. Kraampje van Wisse – 172 stemmen 
    6. Kaas- en Zuivelboerderij Kuiper – 130 stemmen 
    7. Boerderijwinkel Géron – 127 stemmen 
    8. Boeren Pitstop – 106 stemmen 
    9. Zuivelboerderij de Kern – 97 stemmen 
    10. Boerderijwinkel Smilande – 86 stemmen

    Elke winnaar heeft zich onderscheiden door unieke kwaliteiten die door hun klanten hoog worden gewaardeerd, van ambachtelijke productieprocessen tot uitzonderlijke klantenservice en inzet voor duurzaamheid.

Lekkerder bij de Boer

Écht vers koop je bij de boer in de buurt. Je zorgt goed voor jezelf en je gezin; je eet wat het seizoen je brengt en haalt vers voedsel rechtstreeks bij de boer. Daarmee steun je ook nog eens de lokale economie en investeer je in de omgeving waar je leeft. Al meer dan 2.000 boerderij verkooppunten zijn aangesloten op ons platform, verspeid over heel Nederland. Wij zijn een online marktplaats met producten die de boer rechtsreeks op ons platform verkoopt, zonder tussenhandel. De kortst mogelijke keten dus. Van Boer naar Bord. Ook wijzen wij jou met onze site en app graag de weg naar de leukste adresjes.