Wil je graag gezond eten, en wil je actief bijdragen aan een nieuwe manier van voedsel produceren? Word dan herenboer! We nodigen je van harte uit op onze boerderij om kennis te maken met onze natuurgedreven manier van werken en al je vragen te stellen.

Herenboeren Wenumseveld is onderdeel van een landelijke beweging die inmiddels bestaat uit 22 coöperatieve boerderijen. En er zijn nog eens tientallen boerderijen in voorbereiding. 

Als Herenboer ben je eigenaar, ondernemer, producent en consument van je éigen boerderij. Op onze boerderij in Wenum Wiesel produceren we meer dan 50 soorten groenten, fruit, kruiden en – voor wie wil – ook af en toe vlees. Daarnaast hebben we een bloementuin. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en werken aan herstel van de bodem en de biodiversiteit. 

Door herenboer te zijn pak je de regie terug op zoiets belangrijks als je eigen eten. Behalve lekker en gezond, is dat ook nog eens leuk en leerzaam. Professionele boeren zijn bij ons in dienst en hebben de regie. Heel veel leden helpen mee in verschillende werkgroepen. 

Let op: als je wilt deelnemen, moet je je van tevoren even aanmelden door een mail te sturen naar wenumseveld@herenboeren.nl onder vermelding van 'rondleiding 12 oktober'. Doe dat liefst uiterlijk 10 oktober. Je ontvangt van ons extra uitleg over het programma en informatie over de route en parkeren.

Wil je meer weten over het algemene concept van Herenboeren? Kijk dan eens op http://herenboeren.nl. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op onze boerderij!

Locatie

Locatie
Herenboeren Wenumseveld
Wenumseveldweg (NB. op het kaartje staat de boerderij ingetekend op de Wenumsedwarsweg i.p.v. de Wenumseveldweg) 99
7345 DE Wenum Wiesel
Gelderland

Contact

Herenboeren Wenumseveld

wenumseveld@herenboeren.nl

0647214907 (Iris van de Kamp)

wenumseveld.herenboeren.nl

Wenumseveldweg 99
7345 DE Wenum Wiesel
Gelderland

Details

Naam event
Rondleiding Herenboeren Wenumseveld (Apeldoorn Noord)
Datum
za 12 oktober 2024 10:00 – 12:00
Locatie
Herenboeren Wenumseveld
Wenumseveldweg (NB. op het kaartje staat de boerderij ingetekend op de Wenumsedwarsweg i.p.v. de Wenumseveldweg) 99
7345 DE Wenum Wiesel
Gelderland
Thema
Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten
Toegang
Toegang is vrij na reservering. Stuur uiterlijk 10 oktober een mail naar wenumseveld@herenboeren.nl. Je krijgt dan wat aanvullende informatie, onder andere over de route en parkeren.

Aan agenda toevoegen

Herenboeren

Herenboeren is een snelgroeiende landelijke burgerbeweging die aantoont dat onze dagelijkse voedselproductie anders, beter en bovenal duurzamer kan. Als coöperatieleden van natuurgedreven Herenboerderijen nemen burgers de regie over hun voedselproductie. Sinds 2016 zijn er 18 Herenboerderijen opgericht, die samen 8000 monden voeden. Daarnaast zijn er meer dan 35 initiatiefgroepen die werken aan de oprichting van hun eigen Herenboerderij.  Een Herenboerderij is een gemengde boerderij van 20 hectare, die groente, fruit, eieren en – voor wie wil – vlees levert. De coöperatie van 250 huishoudens deelt de oogst. Grond wordt langdurig gepacht. Elke Herenboerderij heeft 1-3 boeren in (part-time) loondienst als agrarisch bedrijfsleider. Coöperatieleden werken vaak mee op de boerderij of participeren in werkgroepen of het bestuur. Herenboerderijen zijn natuurinclusief, gifvrij en ambiëren volledig circulaire bedrijfsvoering. Herenboeren Nederland ondersteunt het opzetten en exploiteren van Herenboerderijen en bevordert kennis en beleid voor de landbouw- en voedseltransitie.