Studenten van Aeres bereiden een speciale No Waste lunch voor medewerkers en omwonenden van het Aeres Bestuursbureau in Ede. De lunch is een initiatief van Aeres-docenten in het kader van De Week van ons Eten en biedt een mooie kans om samen te genieten van een duurzame maaltijd, waarbij verspilling tot een minimum wordt beperkt.

Wat is de No Waste Lunch?
De lunch wordt voorbereid door studenten van Aeres MBO Ede (1e jaars Voeding & Voorlichting) onder leiding van studenten van Aeres Hogeschool Wageningen (1e jaars voltijd Docent Horeca, Bakkerij en Recreatie). Ze gaan een smakelijke maaltijd serveren met gerechten die steunen op 3 pijlers:

  1. Groenten en fruit als basis – met de focus op producten uit Nederland.
  2. No waste – alles wat eetbaar is, wordt gebruikt, inclusief loof, schillen, en andere delen die vaak worden weggegooid.
  3. Eten én weten – tijdens de lunch wordt kennis gedeeld over gezond en duurzaam voedsel, met extra aandacht voor het verminderen van voedselverspilling.

Wie zijn wij
Met toonaangevend groen onderwijs en toegepast onderzoek op het gebied van agro, dier, food, gezonde leefomgeving en techniek, draagt Aeres bij aan een duurzame samenleving en de daarbij behorende groene transities. Stevig ingebed in maatschappij én werkveld leiden wij leerlingen, studenten en cursisten op tot kritische wereldburgers en dagen wij hen als (aankomende) professionals uit om op basis van gefundeerde kennis te bouwen aan de leefbare en toekomstbestendige wereld van morgen.

Locatie

Locatie
Aeres
Bovenbuurtweg 27
6717 XA Ede
Gelderland

Details

Naam event
No Waste Lunch door Aeres-studenten: Creatief koken met groenten en fruit
Datum
do 10 oktober 2024 12:30 – 13:30
Locatie
Aeres
Bovenbuurtweg 27
6717 XA Ede
Gelderland
Thema
Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten
Toegang
Toegang voor medewerkers en omwonenden van het Aeres Bestuursbureau in Ede

Aan agenda toevoegen

Aeres

De groene wereld van de agro, food en leefomgeving staat voor grote uitdagingen. Hoe produceer je verantwoord voedsel? Hoe zorg je voor een gezonder consumptiegedrag? Hoe voorkom je voedselverspilling? Hoe dring je de uitstoot van broeikasgassen, stikstof en fijnstof terug? Hoe bescherm je de biodiversiteit? Hoe haal je meer waarde uit groenstedelijke gebieden? Het zijn de vragen van morgen waar de leerlingen, studenten, cursisten en medewerkers van Aeres zich mee bezighouden. Door te denken, te innoveren, te ontdekken, te leren, te stimuleren en bovenal door te doen. Samen zijn we de Groene Veranderaars! Trotse educatiepartner van Dutch Food Week Aeres is al enkele jaren met trots educatiepartner van Dutch Food Week. Bij Aeres komen onderwijs, onderzoek en ondernemen samen. Wij zijn de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus: van praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo, tot trainingen voor professionals en hulp bij personeelsvraagstukken.