Vanaf vandaag kun je meedoen met de grooste smaakles van Nederland: een online gastles van tv-kok Sharon de Miranda! Proef, ruik en voel mee met de online Smaakles, waarin alle zintuigen gebruikt worden. Leuk voor in de klas, maar ook voor thuis!

Deze les (je vindt de gehele les hier) is tot stand gekomen in samenwerking met Rabobank en het Voedseleducatie Platform, waarvan het landelijke lesprogramma Smaaklessen onderdeel is. Het platform heeft de les beschikbaar gesteld voor leerkrachten. De les is geschikt voor de midden- en bovenbouw van de basisschool, maar ook voor thuis:

Wat ga je doen in de les? Tijdens de les gaan kinderen samen 3 challenges aan over smaak! Dat kan in de klas, maar ook thuis. Raden jullie wat er onder de theedoek zit? En weten jullie de hoofdsmaken te benoemen (en écht te proeven!)? Sharon neemt jullie mee in de les en loodst je door de opdrachten. Wat heb je nodig? Echt proeven en beleven is natuurlijk het leukste! Bij de les heb je een aantal stuks groente en fruit nodig:

Enkele stuks groente- of fruit om blind te voelen, denk aan een kokosnoot, een biet, appel of peer

1 theedoek per groepje van 5/6 leerlingen

4 sinaasappels (1 sinaasappel per 8 leerlingen)

4 limoenen (1 limoen per 8 leerlingen)

4 grapefruits (1 grapefruit per 8 leerlingen)

1 bakje zeekraal

4 bordjes

Mesje

Snijplank

Samenwerking Voedseleducatie Platform

De online gastles van Sharon de Miranda is mede mogelijk gemaakt door de Dutch Food Week en het Voedseleducatie Platform, waar Rabobank trotse partner van is. Het Voedseleducatie Platform werkt samen met de agri-food sector aan een mooi, compleet en objectief voedseleducatieprogramma op basisscholen. Een onafhankelijke Raad van Toezicht en Toetsingscommissie waken over het beleid, de onafhankelijkheid en objectiviteit. Lees meer op www.voedseleducatieplatform.nl

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!