De provincies Drenthe, Friesland en Groningen zijn gezamenlijk partner geworden van Dutch Food Week 2021. In een unieke samenwerking brengen deze provincies de positieve kracht van ons voedsel en de sector voor het voetlicht. Gedeputeerden Henk Jumelet (Drenthe), Klaas Fokkinga (Friesland) en Henk Staghouwer (Groningen) en Dirk Duijzer (voorzitter Dutch Food Week) gingen om die reden gezamenlijk op de foto. 

 

Samen organiseren de provincies het Congres Kansen van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid op 12, 13 & 14 oktober voor agrifoodprofessionals. Het programma bestaat uit toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland, workshops, uitwisselingen van ervaringen tussen vakgenoten, bodem-beleefsessies, bedrijfsbezoeken en demonstraties op locatie (Ecostyle/Biosinstrum, Ecomunitypark, Oosterwolde). Op de eerste dag is de voertaal Nederlands. Tijdens het internationale programma op 13 en 14 oktober is de voertaal Engels.

 

Het congres is bedoeld voor agrariërs en ook voor iedereen die betrokken is bij de landbouwsector zoals adviseurs, beleidsmedewerkers, betrokken burgers en onderwijsinstellingen. Je kunt je per dag aanmelden. Een deel is ook online te volgen. Deelname is gratis. De organisatie is in handen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe, Avalon, het Kenniscentrum Bodem, Symphony of Soils en het project Meerwaarde van de Bioboer.

 

De provincies zijn al jaren betrokken bij de edities van Dutch Food Week. Deze gebundelde kracht is uniek: bekijk het programma voor alle andere activiteiten in het noorden. www.dutchfoodweek.nl

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!