Schouten Europe heeft een tweede plaats behaald in de prestigieuze KVK Innovatie Top 100. Het Brabantse familiebedrijf mag zich daarmee het meeste innovatieve MKB-foodbedrijf van Nederland noemen. Schouten ontwikkelt en produceert vlees- en visvervangers en behaalde de toppositie met haar plantaardige tonijn. De eerste plaats was voor Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim ontwikkelde.

KVK Innovatie Top 100
De Kamer van Koophandel (KVK) presenteert elk jaar de KVK Innovatie Top 100, een etalage vol succesvolle innovaties uit het midden- en kleinbedrijf. De afgelopen 15 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb. KVK heeft als missie om de groei van mkb-bedrijven te stimuleren. Innovatie is daarom één van de belangrijkste pijlers. Die pijler uit zich onder meer in de Innovatie Top 100, welke wordt vastgesteld door een deskundige jury.

Plantaardige tonijn
Na al dertig jaar vleesvervangers te hebben ontwikkeld, introduceerde Schouten vorig jaar haar eerste visvervanger: plantaardige tonijn. De introductie kreeg veel aandacht in nationale en internationale media.

“De introductie van onze Vegan Green Tuna is een groot succes geworden. We verkopen het product inmiddels aan meerdere B2B klanten en zijn volop met andere partijen in gesprek over een samenwerking’’, aldus CEO Henk Schouten, de eerste Nederlander die in 1990 begon met het ontwikkelen van vleesvervangers.

Schouten Europe B.V.

Schouten Europe