Circulair Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland

Over Circulair Amsterdam

Circulair Amsterdam e.o. is een nieuw platform waarbij verbinding centraal staat. Verbinding tussen kwekers en telers, voedselproducenten en -verwerkers, jonge creatieve ondernemers en de lokale afzetmarkten en -consumenten. 

Het doel is om een circulaire voedselketen te creëren waarbij voedselwaste verleden tijd is, en waarbij lokale producten de aandacht krijgen die zij verdienen.  

Graag zou ik tijdens de Dutch Food Week in contact komen met lokale voedselproducenten, telers, kwekers, boeren, maar ook met andere ondernemers binnen de voedselindustrie, die met Circulair Amsterdam (a.k.a. Amsterfarm) een verbinding en samenwerking aan willen gaan om de voedselketen te vergroenen en verkleinen.

Een circulair systeem waarbij lokaal gekweekte ingrediënten worden omgezet tot kwalitatief hoogwaardige producten, welke middels een netwerk van lokale restaurateurs aan de consument worden aangeboden. Maar ook directe samenwerkingen tussen boer en restaurant. Een dynamische omgeving waarin lokale producten centraal staan. Samenwerkingen tussen voedselindustrie en gastronomie, waarbij voedselverspilling wordt tegengegaan en waar milieuvriendelijke voedselinitiatieven worden gestimuleerd. 

Laatste berichten

Geen berichten gevonden.