Henks Pluktuin

Oosterbeek, Gelderland

Over Henks Pluktuin

Van tuin tot keuken: informatie over eten en koken uit je eigen of Henks Pluktuin.

Aan het begin van de jaren 40 van de vorige eeuw startte Jo van der Gronden met het kweken van groente voor zijn eigen gezin op een klein stukje grond achter De Oude Kerk aan de rand van Oosterbeek. Toen Jo zich midden jaren 60 steeds meer terugtrok uit de tuin, namen zijn zonen Henk en Bart van der Gronden de pacht van de tuin over.
Ook zij teelden jarenlang voor eigen gebruik en wat ze te veel produceerden, deelden zij met liefde met omwonenden.
Nadat de broers met pensioen gingen, zette Henk het werk in de tuin alleenvoort, uit hobby. Tuinman Henk groeide uit tot een begrip in het dorp en omstreken. Dagelijks was hij te vinden in zijn geliefde tuin.

In de loop der jaren verzamelde Henk een bescheiden, trouwe groep tuinvrienden om zich heen. Stuk voor stuk liefhebbers van verse groente en fruit, die met liefde voor de natuur in de volle grond werden gekweekt, zonder bestrijdingsmiddelen. Tegen een kleine vergoeding konden deze tuinvrienden hun eigen maaltje plukken. En Henk was altijd bereid wat meer te vertellen over het lekkers dat hij kweekte.

​Op 7 juli 2013, een dag nadat hij het laatste bed met sla had ingezaaid, overleed de beste tuinman van Oosterbeek. Zijn jongste zoon Erik nam de schoffel van hem over. In de geest
van zijn vader zet hij De Tuin voort en heeft deze inmiddels uitgebouwd tot een serieuze pluktuin met kleine imkerij, genaamd Henks Pluktuin. Daarbij gesteund door zijn broer Roland, die ook geregeld zijn handen uit de mouwen steekt. Veel plezier op deze website en hopelijk zien we je live in de tuin! 

Laatste berichten Alles bekijken