Eerlijk & Heerlijk

Zuidoostbeemster, Noord-Holland

Over Eerlijk & Heerlijk

Wij zijn Dirk en Vera van Berge. Samen met onze dochter wonen we aan de Purmerenderweg in de Beemster. De boomgaard ligt hier in het landschap.
Dirk heeft de supervisie over de boomgaard. Hij houdt de tuin in de gaten en zorgt goed voor al het fruit dat er in de gaard groeit. Het telen zit hem in het bloed: zijn familie teelt al jaren fruit. Bovendien heeft Dirk een opleiding gevolgd in dit vakgebied. Met zijn kennis en kunde zorgt hij elk jaar weer voor een uitstekende oogst.

Vera runt de winkel waarin alle verse producten worden verkocht. Ook zij is de dochter van een tuinder/fruitteler dus ze zorgt dat al het fruit en overige producten aan strenge kwaliteitseisen voldoen.
De winkel staat op het eigen terrein en heeft een uitgebreide, trouwe klantenkring uit de wijde omgeving. Wanneer klanten in de winkel komen om fruit te kopen, kunnen ze door het raam precies zien van welke bomen en planten deze geplukt zijn. Dat geeft een veilig en eerlijk gevoel.

Verder worden er excursies georganiseerd waarbij mensen door de tuin kunnen wandelen en zien hoe de natuur haar werk doet. Ook worden er fietstochten georganiseerd, waarbij er lekker gefietst kan worden door de prachtige omgeving waarbij er onderweg heerlijke fruitsappen geproefd kunnen worden. De Dik Trom route is hier een bekend voorbeeld van: met een tandem fietsen door de omgeving en daarna de omgeving proeven in de vorm van een sapje. Hoe heerlijk is dat?

Laatste berichten

Geen berichten gevonden.