Hoeve Koning Willem III

Frederiksoord, Drenthe

Over Hoeve Koning Willem III

Hoeve Koning Willem III is een melkveebedrijf in Frederiksoord. Dit ligt midden in het Unesco gebied Koloniën van Weldadigheid. Naast het melken van koeien zijn er 4 luxe appartementen op het erf aanwezig. 

Er worden ongeveer 115 koeien gemolken door 2 melkrobots, de boerderij is omgeven mooie natuur en weilanden waar onze koeien geweid worden.  Op onze boerderij staat dieren welzijn, zorg voor de natuur en natuurlijk het produceren van een gezonde melk centraal.  Daarnaast vinden wij het belangrijk dat we onze omgeving betrekken bij onze boerderij. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op onze boerderij.

Hoeve Koning Willem III zet zich ook in voor de ontwikkeling en afzet van streekproducten uit de Koloniën van Weldadigheid. Dit startte met deelname aan het succesvolle project 'Makker van een Akker.'  In dit project werden akkerstructuren hersteld en oude gewassen geteeld daarnaast is er veel aandacht voor herstel biodiversiteit. Uit dit project vloeide het streekproducten merk kolonie Erfgoed voort.

Dit zijn streekproducten uit de Koloniën van Weldadigheid die op verantwoorde, milieuvriendelijke wijze wordt geteeld door boeren uit het dit gebied. Op dit moment is dit boekweit, emmertarwe, koolzaadolie en uien.  Dit wordt geteeld door John Mensink uit Wilhelminaoord.  Kolonie Erfgoed producten worden verkocht via de webshop of wederverkopers in de directe omgeving.  Er wordt ook gekeken of de producten supermarkten in de regio kan worden verkocht. 

www.kolonieerfgoed.nl

Laatste berichten

Geen berichten gevonden.