EcoVredeGaard

Elst, Gelderland

Over EcoVredeGaard

De EcoVredeGaard is een multifunctioneel voedselbos bestaande uit een traditionele boomgaard, een poel (met warmte gebied) en een project- en experimenteergebied.
Omdat wij geen officieel adres hebben is de parkeerplaats als uitgangspunt gekozen. U ziet de locatie van het voedslebos op de kaart. Het voedselbos  bestaat uit verschillende eetbare planten, struiken en bomen en biedt Specifiek ook voedsel voor dieren en biedt een aantal biotopen voor planten.  De traditionele boomgaard versterkt het oorspronkelijke karakter van `De Park`(een kasteelgebied met boomgaarden). De poel met warmtegebied is een plaats in wording voor eetbare waterplanten en planten die gedijen in een warmte klimaat. Het project- en experimenteergebied wordt gebruikt als ruimte voor eigen initiatieven, bijzondere soorten en wetenschappelijke- en educatieve activiteiten. Onze grootste aandacht gaat uit naar een goede samenwerking van natuur en de lokale voedselproductie, waterbuffering, bewustwording, onderzoek, stageplaatsen en meer. Daarin ontwikkelen wij diverse demo's en werken aan bewustwording. Dit mede met het oog op een verbetering vna de temparaturen voor bijvoorbeeld palmbomen en meer. Wij verzorgen gastlessen, workshops, rondleidingen en een opleidingstraject. 
 
Parkeren bij de Park 10 en een klein stukje teruglopen. Over het water naar rechts en een honderd meter lopen met het water aan je rechterhand en de akker links.

Galerie

Laatste berichten Alles bekijken