Thuisgekookt
Utrecht, Utrecht
Volgend 3 resultaten
-
De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten. Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!
29 volgers
-
FNLI
De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is de koepelorganisatie en belangenbehartiger voor verwerkende en importerende bedrijven en branches in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De FNLI vertegenwoordigt circa 450 bedrijven (multinational, midcap en mkb) en 18 brancheorganisaties.
10 volgers
-
'n Bietje gezond
Petra Wevers is als groene coach met haar bedrijf KrachtigBuiten, betrokken bij vele sociale en duurzame projecten waarbij gezond opgroeien voor kinderen centraal staat en Leontine Ouwerling is als voedingsdeskundige met haar bedrijf OpjeBordje actief in het begeleiden van kinderen en gezinnen bij leefstijl en gezonde keuzes, waarbij voeding veelal leidt tot een betere gezondheid en het verdwijnen van klachten. Samen hebben zij de krachten gebundeld en " 'n Bietje Gezond" opgericht met als gezamenlijke missie kinderen te leren over de waarde en het belang van gezonde voeding en gezond opgroeien. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd meer te weten komen over gezonde voeding en leefstijl, zodat ze leren om ook op latere leeftijd gezonde en duurzame keuzes te maken. Door de kinderen uit de klas te halen en in aanraking te brengen met de natuur, de boer en de kwekers, ervaren kinderen waar gezonde voeding vandaan komt en wat ervoor nodig is om het te laten groeien, te oogsten en uiteindelijk als maaltijd op je bord te krijgen. Bietje Gezond is de motor achter vele projecten en evenementen. Een van de projecten is "n Bietje Gezond op Waterpoortgrond;" een voedsel educatie project wat georganiseerd wordt voor basisschoolkinderen in Waterpoort gebied. Een pure boerderij beleving bij lokale boeren waar kinderen leren waar het voedsel vandaan komt, wat gezonde voeding inhoudt en waarbij ze zelf aan de slag gaan met het bereiden van verse producten aan de hand van hun eigen gemaakte recepten. Met als eindresultaat een prachtig kinderkookboek en een gezond kindermenu in lokale restaurants. 12 scholen uit 3 provincies binnen Waterpoort gebied doen hieraan mee komend schooljaar. "'n Bietje Gezond de Polder rond," heeft het Bietje Gezond team voor de 2e keer dit jaar georganiseerd binnen de gemeente Moerdijk. Gezinnen fietsen de polders rond langs boerderij winkels, kopen lokale produkten aan de hand van een boodschappenlijst en ontvangen een recept waarmee ze aan het eind van de dag een gezond gerecht klaar maken. Onderweg valt er van alles te beleven en te leren voor kinderen.
10 volgers