We omringen ons vaak met gelijkgestemden. Dat levert fijne gesprekken op en voelt vertrouwd, we zijn het immers vaak met elkaar eens; onze waarheid wordt bevestigd en dus nog sterker. Algoritmes helpen hier zelfs een handje bij zodat we binnen onze bubbel blijven. Maar hoe interessant is het om uit onze bubbel te komen? En uit te zoomen en van een afstand met een frisse blik te observeren waar we mee bezig zijn. Beetje ongemakkelijk misschien, maar wel zo verfrissend!

Wat als we bijvoorbeeld ontwerpers mee laten denken over ons voedsellandschap. Hoe zou een supermarkt er dan uitzien? Tijdens de Dutch Design Week werden er verschillende scenario’s getoond. De gemene deler bij alle scenario’s was dat het gezonder moet, maar we weten nog niet hoe. We zien vooral dat het gemiddelde BMI toeneemt en dat de druk op de zorg te groot wordt. Dus hoe kunnen we naar preventie in plaats van curatie? Een mooie kans voor retailers. Tenminste als wij als consumenten hiervoor open staan. Wat als de supermarkt acteert als foodcoach? Hiervoor zijn de eerste stappen al gezet. Jumbo heeft het platform Smulweb ingelijfd en heeft de Foodcoach app gelanceerd. Hiermee coachen ze de gebruiker in kleine stapjes naar een gezonder voedingspatroon. Albert Heijn gaat nog een stapje verder. Vooral in de US wordt ‘hyperpersonalisatie’ ingezet. Hier werden de Covid-vaccinaties gezet in de apotheken naast de supermarkt. Hiervandaan is het een kleine stap naar leefstijladvies en vervolgens naar een diëtist die meeloopt bij het boodschappen doen. Op de Dutch Design Week in de Embassy of Health werd getoond hoe de supermarkt er in 2050 uit zou kunnen zien. Vult de supermarkt op basis van jouw persoonlijke data en darmflora jouw winkelmandje? Of neem je voortaan een shotje goede bacteriën voor een optimaal gebalanceerde darmflora?

Imagro

Imagro ontwikkelt en realiseert ideeën en oplossingen die de kennis, houding of het gedrag van jouw doelgroep in de gewenste richting sturen. Dat is wat het hart van onze communicatieadviseurs, projectmanagers en creatievelingen sneller doet kloppen. Denk aan een passende strategie, scherpe visie, nieuw verdienmodel, uitdagende marketing- en communicatieaanpak, creatief concept, online marketing, merkwaardige designs en activatie. Als het maar impact heeft! Imagro werkt niet vóór maar mét klanten, die actief zijn in de agrifood en leefomgeving. Samen met allerlei bijzondere organisaties werken we aan nieuwe perspectieven voor een duurzamere, mooiere en aangenamere leefomgeving. Denk aan grotere corporate organisaties, mkb-bedrijven, ngo 's, non-profit organisaties, onderwijsinstellingen, onderzoeksbedrijven en hogere en lagere (semi)-overheden. Daar zijn we keitrots op.