Jong Leren Eten organiseert voor de 4e keer de Schoolkantine Challenge. Alle leerlingen en studenten van het voortgezet onderwijs en het MBO in Flevoland worden komende maanden uitgedaagd om een lekkere, gezonde en betaalbare kantinesnack te bedenken. 

De snack moest voldoen aan de 5 G’s: Genieten, Goedkoop, Gezond, Gemak en Groen. Anders gezegd, de snack is lekker, betaalbaar, voldoet aan de Schijf van Vijf, is makkelijk te bereiden in een kantinesetting en is duurzaam. Daarnaast werd leerlingen gevraagd om een campagne op te zetten om de snack onder medeleerlingen te promoten.

De aftrap vindt plaats op donderdag 10 oktober 2024 op het Aeres VMBO Almere, de winnende school van vorig jaar!  Leerlingen van Aeres VMBO Almere wonnen met hun ‘Volkoren pita falafel broodje’ de finale. De jury koos voor ‘Volkoren pita falafel broodje’ omdat het een lekkere, toegankelijke én gezonde snack is die makkelijk uit de hand te eten en ook nog eens volledig plantaardig is.  

Op 10-10 wordt deze winnende schoolkantinesnack aan de 850 leerlingen op het VMBO geserveerd tijdens de lunchpauze. Tevens krijgen drie klassen van de Jong Leren Eten makelaar een workshop aangeboden waarin ze zelf een aantrekkelijke kantinesnack bedenken aan de hand van de 5G's in een interactieve productontwikkeling brainstorm.

Jong Leren Eten stimuleert dat de kantinebeheerder op school vanaf het begin betrokken wordt bij de challenge. Een cateraar heeft vanuit de dagelijkse praktijk veel ervaring hoe een snack succesvol kan landen in de schoolkantine. Het is leerzaam voor leerlingen en studenten de adviezen vanuit de werkvloer vanaf het begin mee te nemen.

Locatie

Locatie
Aeres VMBO Almere
Heliumweg 1
1362 JA Almere
Flevoland

Details

Naam event
Lancering Schoolkantine Challenge Flevoland
Datum
do 10 oktober 2024 10:30 – 14:30
Locatie
Aeres VMBO Almere
Heliumweg 1
1362 JA Almere
Flevoland
Thema
Gezonde Leefstijl
Doelgroep
Studenten
Toegang
Schoolactiviteit intern

Aan agenda toevoegen

Jong Leren Eten Flevoland