De kop van deze column is zo klaar als een klontje. En toch, lees deze eens twee keer. Want we rennen met z’n allen als doorgedraaide mantelbavianen achter geld aan, terwijl (toegevoegde) waarde zoveel meer betekent. In grote lijnen kiezen we als agrofood eerder voor kwantiteit en kostprijs dan voor kwaliteit en waarde. Dat is logisch, onze land- en tuinbouw is gebaseerd op een kostprijsmodel.  Dat is een race naar de bodem. Een doodlopende straat. Met alle uitwassen van dien. Lage lonen, arbeidsmigranten huisvesting.

Modern circulair

Door meer inclusief en circulair te denken kunnen we een gouden eeuw bouwen op ons historische AgroFood-fundament. Immers onze uitgangspositie is ijzersterk en alle lichten en trends richting verduurzaming, inclusief anti-verspilling en gezondere voeding, staan op groen voor onze circulaire stad die Nederland heet.

Circulair. Terug naar de natuur, maar dan wel op een moderne en hightech manier. Wij menselijke soort zijn disconnected van die natuur. Moeten de natuur weer als inspiratiebron gaan zien. De natuur kent geen afval, hoogstens reststoffen. En de vraag is wat wij met restvoedsel gaan doen; opwerken tot iets hoogwaardigs of omlaagwerken naar iets laagwaardigs. Downcyclen is iets wat we in het verleden veel deden, tegenwoordig gaat het over recyclen en nog wezenlijker: upcyclen. Waste is Taste geworden.

Imagro

Imagro houdt zich bezig met bedenken en effectief implementeren van oplossingen voor maatschappelijke, strategische en communicatievraagstukken. Niet door plannen te maken, maar door aan te pakken: we bouwen bruggen, creëren beweging, zien uitdagingen in onze samenleving als innovatiekansen en koppelen strategie aan creatie. Oftewel, laten zien dat (en hoe) het wél kan. In onze visie vormen bedrijven de sleutel tot het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat is wat we bedoelen met kansen creëren en... Nieuwe perspectieven. Daar gaat het hart van onze adviseurs, creatievelingen en online experts sneller van kloppen. Net als onze opdrachtgevers en partners geloven wij dat een betere wereld binnen handbereik is. Een wereld waarin we voedsel duurzamer produceren, mensen gezondere keuzes helpen maken en een leefomgeving creëren die inspireert en verbindt. Een wereld die we beter willen achterlaten. Netto positief. Minder slecht is voor ons simpelweg niet goed genoeg. Imagro brengt deze duurzame toekomst integraal dichterbij, door nieuwe perspectieven te ontwikkelen op Agri, Horti, Food, en Leefomgeving. Daarmee voeden we de vooruitgang.