Maak kennis met boeren in je eigen buurt. Ontmoet, proef en ontdek de lekkere producten die vlak bij huis verkrijgbaar zijn.

Ga langs bij:

Buffelgaard Verschure, Klaverplak 1, Wijk en Aalburg
Ontdek de buffelboerderij en kijk hoe de buffel leeft.
https://www.buffelgaard.nl/

Uppel's Weidevlees, Bloemweg 7, Almkerk
Neem een kijkje op de boerderij of in de boerderijwinkel bij de Familie voor den Dag en stel al je vragen aan de boer. Ontmoet 100% belgisch witblauwe koeien, een zeer mak en knuffelbaar ras.
Kinderen kunnen meedoen met de boerderij bingo, bij een volle kaart is er een kleinigheidje op te halen in de boerderwijwinkel. Neem zelf een pen mee!

Pixelfarming, Laagt 16, Campus Almkerk
 Ontdek wat er allemaal op de Campus plaatsvindt in het buitengebied van Almkerk.
11.00 – 12.00   Walk-in-Bioscoop!
12.00 – 13.30   Plant power: De kracht van vegan voeding! Workshop vegan koken. (op inschrijving, 5 euro pp)
13.30 – 14.30   Walk-in-Bioscoop!
14.00 – 15.30   Robot One demo
https://campusalmkerk.nl/

The Honeybin, Veldstraat 53, Wijk en Aalburg
Ervaar hoe een imkerij in zijn werk gaat, leer meer over het proces van honing slingeren en proef de nieuwe oogst honing.
https://www.thehoneybin.nl/

Collectieboomgaard Den Hill, Hillsestraat 44A, Babylonienbroek
Wees welkom bij collectie-boomgaard Den Hill, een plek waar het levend erfgoed van de streekeigen, historische appel en perenrassen bewaard en behouden worden. Proef het Altenasap dat zij hieruit produceren en ontdek hun kunstcollectie.
https://www.collectie-boomgaard.nl/about

Ijsboerderij Lekker Gemekker, Middenweg 24 , Andel, 10-16 uur
Bezoek het bedrijf, ook wel bekend als Lekker Gemekker. Geniet van de jonge lammetjes, neem een kijkje in de stal, ontmoet de boer en haal gelijk een lekker ijsje gemaakt van geitenmelk.
https://www.lekkergemekker.nl/ 

Black Angus Farm, Oudestraat 2, Dussen, 10-16 uur
Op de Black Angus Farm vindt u zuivere Black Angus runderen. Bezoek op Ontmoet de Boer dag de boerenzoon en -dochter in de winkel tussen 10.00 en 16.00 uur en haal puur vlees direct van de boer. 
https://www.blackangusfarm.nl/ 

Altena Rund, Schenkeldijk 4, Nieuwendijk
Altena Rund is het bedrijf van familie Tolenaars. Dennis en vader Andries houden zich bezig met akkerbouw en vleesvee, terwijl moeder Angeline en Ilse van Zelst, de vriendin van Dennis, in de winkel aan huis te vinden zijn. Kom gezellig langs en kijk wat we allemaal verkopen.

De Martine Hoeve, Midgraaf 3, Almkerk
Op de boerderij 'De Martine Hoeve' van familie van Bragt vindt u heerlijke aardappels rechtstreeks van het land. Daarnaast verkopen ze de hele week eieren, groente, uien, sap en honing. Kom gerust eens langs!

Locatie

Locatie
Gemeente Altena
Noord-Brabant

Details

Naam event
Ontmoet de Boer
Datum
za 12 oktober 2024 10:00 – 16:00
Locatie
Gemeente Altena
Noord-Brabant
Thema
De toekomst van ons voedsel, De weg van ons voedsel, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Kinderen

Aan agenda toevoegen

Gemeente Altena

Van 5 t/m 12 oktober is het De Week van Ons Eten. Ook in Altena. Hier hebben we alles om een toekomstbestendige maaltijd te bereiden. Die maaltijd is gezond en lekker, gemaakt met duurzame, dichtbij geproduceerde ingrediënten. Weet jij wat je eet? Ontdek het in de week van ons eten. In Altena delen we de week op in een aantal subthema’s, gericht op verschillende doelgroepen. Zaterdag 5 oktober Kindermenu - Weet wat je eet Weet jij wat je eet? Ontdek alles over eten tijdens de Week van Ons Eten op de speciale kinderdag. Verzamel zoveel mogelijk stempels en win een leuke prijs! Dinsdag 8 oktober De groene loper - Hollywoud Documentaires en dialoog. In de leukste bioscoop van Altena draaien vandaag twee documentaires. Ga na afloop in gesprek met de makers of lokale partijen die betrokken zijn bij de transitie van de agrarische sector.  Vrijdag 11 oktober Eet de maaltijd van morgen Weet jij hoe lekker de maaltijd van morgen is? Proef het vandaag in de horeca, haal de lokaal geproduceerde of plantaardige aanbieding bij de supermarkt en geniet. Wat wordt het bij jou: misschien een vegetarische vrijdag? Zaterdag 12 oktober Ontmoet de Boer Maak kennis met boeren in je eigen buurt. Ontmoet, proef en ontdek de lekkere producten die vlak bij huis verkrijgbaar zijn. Specifiek voor het netwerk volgt er natuurlijk nog meer. Op woensdag 9 oktober zijn agrarisch ondernemers welkom bij Bezoek de bodem, excursies binnen Altena die in het teken staan van de gezonde bodem en duurzaam bodembeheer. Voor donderdag 10 oktober werken we aan een conferentie over de voedseltransitie waar we samen nadenken over 'Hoe kan het anders’. Hierover later meer.    Voor meer informatie over alle activiteiten in Altena: https://www.gemeentealtena.nl/weekvanonseten