Vrijdag 23 augustus maakte oprichtster van de regio Altena bij Fietsen voor m’n eten bekend wie het 3000e lid is voor de facebookgroep Fietsen voor m'n eten – Altena: Rian Van Beers Ooijen uit Zevenbergschen Hoek.

Hoe kende Rian 'Fietsen voor mijn eten'?

Via een berichtje kwam Jacoline erachter dat ze via Petra Wevers met dit gezonde platform in aanraking kwam, omdat Petra als voorfietser voor regio’s West-Brabant, Goeree-Overflakkee en Waterpoort in haar groep allerlei fietsroutes deelt waar je bij de boer of kraampje langs de weg je boodschappen ontdekt en dat doet Rian graag. Kleine, lokale middenstanders met voedsel mogen zich ook op de website en in de facebookgroep aanmelden en inkijk in hun bedrijf en assortiment geven.

Zo bood Michel bij Slagerij Barten’s in Almkerk aan Petra en Rian elk een tegoedbon die ze meteen inwisselden voor (h)eerlijk vlees van de boerderij die in Meerkerk staat. Vanuit die boerderij voorzien ze zo’n 15 slagerijen in de korte keten onder de naam Barten’s vooral in regio Altena en Drechtsteden. Petra kreeg alle lof van Rian (zie video) voor haar inzet om fietsroutes te maken en adressen in West-Brabant in haar groep te delen. Zo kwam Rian ook terecht in de groep van Altena waar Jacoline Peek-Hamoen haar groep Fietsen voor m’n eten – Altena startte 3,5 jaar geleden en inmiddels zo’n 70 verkooppunten in kaart heeft gebracht. Vol enthousiasme, betrokkenheid en drive verbindt ze boer & consument met motto ‘Leef, eet en geniet (h)eerlijk van het platteland, het liefst op de fiets.

Luister in de video naar het verhaal van Rian hoe ze bij Fietsen voor m'n eten is gekomen, maar vooral haar doorzettingsvermogen. Na een lichte herseninfarct mocht ze niet meer fietsen. Stapje voor stapje ging ze vooruit, sloot zich aan bij de Trike Tour Club en sinds een week gaat ze op de driewieler weer langs boerderijwinkels.

Dit zet hopelijk anderen ook aan om echt op de fiets boodschappen te ontdekken als inwoner of toerist. Op de site staan adressen en fietsroutes van 7 tot 80 km en t/m 30 augustus kun je nog stempelen in Hank en Dussen voor een koel gevuld taske.

Contact

Fietsen voor mijn Eten - Altena

altena@fietsenvoormijneten.nl

06-37339285

fietsenvoormijneten.nl/regio/altena/

Provincialeweg Noord 125
4286 EE Almkerk
Noord-Brabant

Fietsen voor mijn Eten - Altena

Fietsen voor m’n eten is een consumentenplatform en een informatiebron om jouw dagelijkse eten bij elkaar te sprokkelen op de fiets. Sinds 2017 verzamelt Marja van der Ende met vrijwilligers en voorfietsers verkooppunten zoals boerderijwinkels en kraampjes langs de weg waar je in 20 regio's (een deel van) je boodschappen kan inkopen, zodat je weet waar je eten vandaan komt. Je steunt er ook de lokale boer mee of iemand die oogst over heeft. Je vindt er pure producten voor een eerlijke prijs. Als je op de fiets gaat, werk je ook meteen aan je beweging en gezondheid en heb je een doel om te fietsen. Kijk op de website waar je in de buurt van je woon- studeer-, werk- of vakantieplek zulke adresjes vindt en mogelijk is er ook al een facebookgroep in die regio waar foto's, verslagen, tips, recepten, weetjes gedeeld worden.  https://fietsenvoormijneten.nl/