Oogstfeest bij Bus Whisky: Ambacht, beleving én whisky.

Op zondag 22 september van 13.00 tot 18.00 uur organiseert Bus Whisky zijn jaarlijkse oogstfeest op de distilleerderij in Loosbroek. Omdat we terug kijken op een ontzettend lastig oogstjaar, is het binnenhalen de gerstoogst een extra reden voor een feestje. Word ondergedompeld in de wereld van whisky, ambacht en lokaal vakmanschap.

Bus Whisky is een van de duurzaamste whisky’s ter wereld en één van de, naar schatting, honderd ‘single estate’ whiskyproducenten in de wereld, die ook hun eigen brouwgerst verbouwen. In 2019 betrad Bus Whisky met trots de Nederlandse whiskyscene als een fris en gedurfd merk. In slechts drie jaar tijd is Bus uitgegroeid van een bescheiden Brabantse start-up tot de op één na grootste whiskyproducent van Nederland, en heeft Bus zijn plek verdiend als een van 's werelds meest duurzame distilleerderijen. Deze inspanningen werden o.a. beloond met een gouden duurzaamheidsmedaille tijdens de Global Green Awards in Hongkong. En Bus is dit jaar genomineerd voor The Spirits Business Awards in Londen aankomende november in de categorie Sustainability & Innovation.

Ontdek het Whisky-Maakproces

Een van de hoogtepunten van het oogstfeest is de mogelijkheid om de whiskystokerij van dichtbij te bekijken. Bezoekers krijgen een unieke kans om de geheimen van het vak te ontdekken tijdens een uitgebreide uitleg over het productieproces. De meesterdistillateur van Bus Whisky zal persoonlijk uitleggen hoe lokale ingrediënten worden omgezet, in de inmiddels internationaal bekroonde Bus whisky’s.

Een reis door de wereld van Whisky

Het oogstfeest zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de mogelijkheid om diverse whisky’s te proeven op het terras. Bus Whisky biedt bezoekers de kans om een proeverij van verschillende whiskyvarianten te bestellen, variërend van zachte en fruitige smaken tot rijkere, langer gelagerde varianten. Dit is de perfecte gelegenheid voor zowel ervaren whiskydrinkers als nieuwkomers om nieuwe smaken te ontdekken.

Hoewel whisky centraal staat, biedt het oogstfeest nog veel meer. Dorsclub De Stofvreters demonstreren de oogst met een antieke dorskast en verkopen in een kraampje hun ambachtelijke streekproducten en lekkernijen.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid loopt Bus voorop in de internationale whiskywereld. Al sinds de start telen ze standaard zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen, maar Bus gaat verder. Van de volledig gas-loze productie in de distilleerderij en eigen energieopwekking met zonnepanelen tot het hergebruik van het brouwersgraan.

Kom alles te weten over nieuwe innovatieve projecten op het gebied van alcoholvrij bier uit de reststromen van de whiskystokerij tot algenteelt uit CO2 van de fermentatie om zo weer plantaardige bodem- en plantverbeteraars te maken bij de teelt van brouwgerst.

Het belooft dus een feestelijke, smaakvolle en interessante dag te worden vol activiteiten, muziek, demonstraties en natuurlijk proeverijen. Zet zondag 22 september dus in je agenda en kom naar het oogstfeest van Bus Whisky voor een dag vol beleving en gezelligheid. Mis het niet! De toegang is gratis.

Locatie

Locatie
BUS Whisky Distillers
Heideweg 1a
5472 LC Loosbroek
Noord-Brabant

Contact

Bus Whisky

info@buswhisky.com

0413 418016

www.buswhisky.com

Heideweg 1a
5472 LC Loosbroek
Noord-Brabant

Details

Naam event
BUS Whisky Oogstfeest
Datum
zo 22 september 2024 13:30 – 18:00
Locatie
BUS Whisky Distillers
Heideweg 1a
5472 LC Loosbroek
Noord-Brabant
Thema
De toekomst van ons voedsel, De weg van ons voedsel, De makers van ons voedsel, Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten
Toegang
Gratis

Aan agenda toevoegen

Bus Whisky

Bus Whisky heeft een ambitieuze missie; De duurzaamste whiskyproducent ter wereld zijn. Onze Singel Malt, Single Cask en Single Estate whisky wordt gestookt op onze eigen boerderij.