Tijdens de Groente- en fruitdag op 10 oktober vindt het symposium ‘Just Eat It’, georganiseerd door Kokkerelli & Stichting Kids University for Food & Health plaats. Dit symposium biedt de laatste onderzoeksresultaten, trends, kennis- en marktontwikkelingen rondom jeugd, voeding en gezondheid. Het symposium sluit mooi aan bij het doel van de Groente- en fruitdag: ‘Heel Nederland, zowel jong als oud, inspireren om meer groenten fruit te eten’. 

Het symposium ‘Just Eat It’ richt zich specifiek op een gezonde nieuwe generatie, ofwel de jeugd meer groente- en fruit laten eten. Het voedingscentrum adviseert om elke dag 150 tot 200 gram groenten te eten. Nederlandse kinderen eten gemiddeld maar 100 gram  groenten per dag, waarvan slechts 8,3 gram tijdens de lunch. Om deze reden voerde Kokkerelli de afgelopen periode een onderzoek uit naar een gezonde schoollunch tijdens de lunchpauze op basisscholen. De eerste fase van dit onderzoek liet zien dat het haalbaar is een gezonde schoollunch aan te bieden op basisscholen. De tweede fase van het onderzoek ging dieper in op de effecten van de schoollunch op de groenteconsumptie, concentratie en stemming van kinderen. Daarnaast voerde Deloitte in samenwerking met Kokkerelli een onderzoek uit naar gezonde schoolmaaltijden, deze analyse wijst uit dat  1 miljard overheidsinvestering in een gezonde schoollunch een besparing van 2.7 - 4,8 miljard oplevert.

Lees hier meer over de resultaten van dit onderzoek: Overheidsinvestering levert op termijn miljardenbesparing op - Kokkerelli

Brightlands Campus Greenport Venlo

Op Brightlands Campus Greenport Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circulaire economie. Met meer inzicht in de impact van voeding op gezondheid en de beleving van voeding. Met nieuwe manieren van kweken en telen voor een hogere voedingswaarde en opbrengst. Met duurzame productiemethoden richting een circulaire economie. Zo maken wij gezonde en veilige voeding voor iedereen bereikbaar.

Meer van Brightlands Campus Greenport Venlo

Meer bekijken