In provincie Friesland en heel Nederland hebben we boeren en tuinders die gastlessen verzorgen over hun vak: tuinderij, veehouderij, akkerbouw in de klas op basisscholen en bij BSO's.

Ontmoet Boer in de Klas op de kraam en kijk of je de herkomst van je voedsel (al) kent.
Op basisscholen en BSO’s leren boeren en tuinders uit de praktijk aan kinderen hoe planten en dieren groeien en verzorgd worden en wat de herkomst van eten is.
Gastlessen stemmen we af op maat, thema en niveau per groep.

Actie tot en met 14 oktober:
2+1  Als je 2 gastlessen op één school plant, ontvang je de 3e les gratis. https://boerindeklas.nu/nieuws/21-actie-3-gastlessen-halen-2-betalen/

Kijk voor aanmelden en meer informatie op https://boerindeklas.nu

Tijdens de jaarmarkt Bolletongersdei staat de gehele Nieuwmarkt in het teken van Ons Eten.

Locatie

Locatie
jaarmarkt Bolletongersdei
Nieuwmarkt 20
8701 KL Bolsward
Friesland

Contact

Boer in de Klas

info@boerindeklas.nu

06-37339285

www.boerindeklas.nu

Provincialeweg Noord 125
4286 EE Almkerk
Noord-Brabant

Details

Naam event
De Markt van Ons Eten: voedsel- en boerderijeducatie in de klas
Datum
do 3 oktober 2024 09:00 – 16:00
Locatie
jaarmarkt Bolletongersdei
Nieuwmarkt 20
8701 KL Bolsward
Friesland
Thema
De toekomst van ons voedsel, Jong ondernemerschap, De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel, Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Kinderen, Professionals, Studenten
Toegang
Vrij toegankelijk

Aan agenda toevoegen

Boer in de Klas

Boeren hebben een verhaal Boeren produceren voedsel en brengen daarbij mens, dier en natuur samen. Dat verhaal willen ze graag vertellen aan alle basisschool kinderen in Nederland. Ze willen laten zien hoe aardappels groeien, hoe groot een kalfje is bij de geboorte en wat je kunt leren over de gezondheid van een kip, door te kijken naar het ei. De boerderij komt naar school Voor veel scholen is het niet haalbaar om een bezoek te brengen aan de boerderij. Daarom brengt ‘Boer in de Klas’ de boerderij naar school. Een groot netwerk van enthousiaste boeren en boerinnen door heel Nederland komen graag naar school. In een 1,5 uur durende gastles vertellen ze graag over hun werkzaamheden op en rond de boerderij. De kinderen mogen kijken, ruiken, proeven en voelen aan het werk en leven op de boerderij, zonder daarvoor het schoolterrein te hoeven verlaten. Onze boeren zijn o.a. werkzaam in de sectoren zoals akkerbouw, fruitteelt en veehouderij.