Startende onderneemster Martine Cents uit ’s-Hertogenbosch kreeg een Gezonde Innovatie Award voor Susie Icecream.  Susie Icecream staat voor gezond, lekker en duurzaam fruitijs zonder toegevoegde suikers.

Het ijs wordt gemaakt van verschillende soorten fruit waaronder geredde bananen. Op deze manier helpt Susie ook nog eens om voedselverspilling tegen te gaan.  

Van de vakjury
De vakjury zegt over Susie: "Het is lekker en romig, zonder dat er room in zit. We vinden het extra goed dat het gemaakt is van gered fruit en geen extra suikers bevat. Richting dit soort producten moeten we gaan als alternatief voor een ijsje of een toetje."

De Gezonde Innovatie Award is een initiatief van Foodlog en FoodPersonality. Beide organisaties vinden het belangrijk dat mensen gezond(er) eten en leven. Om dat aan te moedigen, reiken ze gezamenlijk de Gezonde Innovatie Awards uit. Het is een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon.

Susie Icecream - gezond én duurzaam ijs

Scoop your way to a better planetEen gezondere én duurzamere wereld! Gezond en duurzaam 'room' ijs van geredde bananen.  Overal moet het aanbod gezonder en duurzamer worden. Er komt meer focus op de Nutri-Score. Wij hebben daarom een gezond en innovatief product ontwikkeld wat een duurzaam en gezond alternatief is voor traditioneel roomijs: Susie Icecream. (Sustainable Icecream)   Wij zijn een enthousiaste impact start-up. Wereldwijd wordt 1/3 van al het geproduceerde voedsel weggegooid, zonde! Bananen zijn de meest verspilde fruitsoort. Wij maken heerlijk ‘room’ijs van geredde bananen zonder toevoegingen. Door de bananen krijgt het ijs haar heerlijke romige structuur. Het ijs wordt lokaal geproduceerd in Nederland en de verpakkingsmaterialen komen van duurzame bronnen. Samen met jou maken we het verschil!   Naast duurzaam is Susie Icecream gezond. Susie Icecream heeft Nutri-Score A. Het ijs is namelijk gemaakt van 100% fruit met maar slechts twee ingrediënten: fruit & fruit. Susie Icecream bevat 0 toevoegingen en 0% toegevoegde suiker. Daarmee is het ijs vegan, lactose-, gluten- en sojavrij en spreekt het een brede doelgroep aan.   Susie Icecream is niet voor niets verkozen tot winnaar van de Gezonde Innovatie Awards, een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eet- en drinkpatroon. Samen maken we de verandering naar een gezondere én duurzamere wereld! Kijk voor alle informatie op:www.susie-icecream.com