Heerlijk verse producten bij elkaar fietsen in de regio Utrechtse Heuvelrug? Dat kan met de routes en adressen op de website en met de actuele berichtjes en foto’s op de Facebookpagina van Fietsen voor m’n eten-Utrechtse Heuvelrug. We nodigen inwoners van de Utrechtse Heuvelrug en toeristen uit om op een makkelijke en aantrekkelijke manier een duurzame keuze te maken door lokaal voeding te kopen.

Het platform Fietsen voor m’n eten voor de regio Utrechtse Heuvelrug is in mei ’22 opgezet in een samenwerkingsverband tussen het buurtsportcoachteam Utrechtse Heuvelrug (een afstudeerproject van een stageaire) en een vrijwilliger van Stichting GoedVolk Utrechtse Heuvelrug. Het maakt deel uit van een landelijk consumentenplatform waarop de 23 regio’s staan die meedoen. Regio Kromme Rijnstreek heeft al langere tijd een levendig platform van Fietsen voor m’n eten en nu sluiten routes van beide regio’s op elkaar aan. We richten ons eerst op de dorpen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug maar we hopen dat ook inwoners uit andere gemeentes mee gaan doen om het platform tot een succes te maken.

Op de website zijn adressen te vinden van boerderijen met een stalletje, kraampjes of automaat. Ook kaas- en ijsboerderijen, landwinkels en landgoederen met lokale producten zijn in kaart gebracht.
Met de verkooppunten op de regiokaart van de website kan iedereen zelf een korte of lange fietstocht samenstellen. Op de Facebookpagina kondigen we acties en evenementen aan in de regio. Voorfietsers uit de dorpen in onze gemeente gaan regelmatig een rondje fietsen en zetten foto’s en berichtjes op de facebookpagina. Ook ondernemers plaatsen berichtjes. Zo kan iedereen bijhouden wat voor lekkere verse producten te verkrijgen zijn en een lokaal geteeld groente-, fruit of zuivelpakket bij elkaar fietsen

Wie interesse heeft om mee te helpen als voorfietser of met het organiseren van een activiteit of evenement kan een mail sturen naar: Utrechtse-heuvelrug@fietsenvoormijneten.nl

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!