Dutch Food Week heeft samenwerkingen met agri- en foodorganisaties door het hele land en we breiden ons partnernetwerk bijna wekelijks uit. Onze partners dragen ieder vanuit de eigen rol en expertise bij aan de invulling van Dutch Food Week 2022. Voedselproducenten - zoals boeren, tuinders en telers - spelen een grote rol bij diverse activiteiten van #DFW2022, daarom zijn we erg trots op het nieuwe partnership met ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie).

Het partnership werd beklonken door geitenhouder en ZLTO-bestuurder Jeanette van de Ven en kartrekker Bert van Wanrooij (Dutch Food Week): zie foto.  

Voorproeven op de Markt!

De leden van ZLTO zijn uitgenodigd om aan te sluiten bij ons openingsevent: ‘Voorproeven op de Markt’ in Den Bosch op 7 oktober. Dit duurt van 13.30 tot 17.30 uur. Voor lokale boeren en tuinders is er een plek gereserveerd op onze markt om het gesprek aan te gaan met het publiek. Ook worden er gratis producten aangeboden aan voorbijgangers, uiteraard staat het ondernemers vrij om alle andere producten te verkopen.

Daarnaast gaat ZLTO een social media actie opzetten rondom de nieuwe Bedank De Boer Dag op 15 oktober. 

Over ZLTO

ZLTO is de vereniging van en voor 12.000 boeren en tuinders in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. Deze belangenvereniging staat voor de continuïteit van de land- en tuinbouw en het toekomstperspectief voor boeren en tuinders. Een mooie toevoeging aan ons partnernetwerk. 

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!