Pers

Ontdek waar jouw eten vandaan komt – tijdens De Week van Ons Eten 

Van 4 t/m 11 oktober 2025 staat Nederland in het teken van eten, herkomst en bewustwording. Tijdens De Week van Ons Eten ontdek je waar jouw voedsel vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en welke impact het heeft op je gezondheid, de economie en de samenleving. 

Door het hele land worden er tal van leuke, leerzame en smakelijke activiteiten georganiseerd. Van rondleidingen op boerderijen en kookworkshops tot markten vol lokale producten en inspirerende lezingen: deze week is dé kans om te zien, te proeven en te begrijpen hoe jouw keuzes op het bord de wereld om je heen beïnvloeden. 

De week is opgebouwd rond themadagen, waaronder: 

  • Voedseleducatie 

  • Woensdag Gehaktdag 

  • Nationale Groente- en Fruitdag 

  • Vrijdag Visdag 

  • Ontmoet de Boer Dag 

  • Boer-en-Markten 

  • De Waarde-Ring (*) 


Als je als persvertegenwoordiger ergens bij wil zijn, laat dat dan weten via
bert@deweekvanonseten.nl. 
 
(*) De Waarde-Ring is een provinciale onderscheiding voor drie mensen die zich hebben ingezet voor de versterking van de band tussen boer (tuinder/teler/visser) en burger. 

Bekijk hier onze perskit van 2025

DFW TV heeft prachtige uitzendingen gemaakt. Wil je deze terugkijken? Hier vind je alle uitzendingen.


Publicaties 2025

Publicaties 2024


Publicaties 2023