De Frietboerderij

Almere, Flevoland

Over De Frietboerderij

De ondernemers achter De Frietboerderij zijn Mike van der Wijk en Thijs Hazekamp. In 2017 kwamen zij op het idee om in het nieuwe woongebied Oosterwold (tussen Almere en Zeewolde) een frietrestaurant te openen voor de verkoop van ambachtelijke snacks en verse boeren friet uit Flevoland. Thijs is met zijn gezin in Oosterwold komen wonen en Mike is een geboren Flevolander.  

Begin 2018 werd het plan gemaakt en de eerste gesprekken gevoerd met de gemeente over de ontwikkeling van het frietrestaurant. Daarop volgde het ontwikkelplan Oosterwold en het bedrijfsplan. Mike en Thijs gingen op zoek naar een investeerder, verkenden mogelijke samenwerkingen met leveranciers en gingen, in samenspraak met de gemeente, op zoek naar een geschikte locatie.  

In 2019 werd het Ontwikkelplan goedgekeurd door de gemeente voor de locatie 'De Kop van Oosterwold' (in de driehoek knooppunt A6-A27). Een ontwikkeltraject volgde en de koopovereenkomst voor de grond werd getekend, samen met team Oosterwold en onze investeerder Louis Hahn (tevens nieuwe bewoner van Oosterwold). 

Mike en Thijs gingen zich nu richten op de invulling van het assortiment en de kwaliteit: dat betekende meewerken in frietrestaurants, het bezoeken van aardappeltelers, het proeven van producten en heel veel testen, testen en nog een testen, om uiteindelijk het lekkerste friettje te kunnen bakken! 

In 2018 deden Mike en Thijs ook een aanvraag bij de gemeente om met een mobiele frietkraam in Oosterwold te gaan staan. Begin 2020 is door de gemeente een vergunning afgegeven voor de kraam. Er was enorme behoefte aan, zo bleek, want de kleine houten kraam bleek al snel aan uitbreiding toe. Er kwam een nieuwe grotere kraam, evenals versterking: frietbakker Dave. 

Volg ons in het proces van de bouw van ons frietrestaurant aan de kop van Oosterwold: zie ook facebook.com/defrietboerderij.

Openingstijden
  • Maandag GESLOTEN
  • Dinsdag 11:30 - 20:00
  • Woensdag 11:30 - 20:00
  • Donderdag 11:30 - 20:00
  • Vrijdag 11:30 - 20:00
  • Zaterdag 11:30 - 20:00
  • Zondag 11:30 - 20:00

Laatste berichten

Geen berichten gevonden.