Gemeente Altena

Almkerk, Noord-Brabant

Over Gemeente Altena

Van 5 t/m 12 oktober is het De Week van Ons Eten. Ook in Altena. Hier hebben we alles om een toekomstbestendige maaltijd te bereiden. Die maaltijd is gezond en lekker, gemaakt met duurzame, dichtbij geproduceerde ingrediënten. Weet jij wat je eet? Ontdek het in de week van ons eten. In Altena delen we de week op in een aantal subthema’s, gericht op verschillende doelgroepen.

Zaterdag 5 oktober Kindermenu - Weet wat je eet
Weet jij wat je eet? Ontdek alles over eten tijdens de Week van Ons Eten op de speciale kinderdag. Verzamel zoveel mogelijk stempels en win een leuke prijs!

Dinsdag 8 oktober De groene loper - Hollywoud
Documentaires en dialoog. In de leukste bioscoop van Altena draaien vandaag twee documentaires. Ga na afloop in gesprek met de makers of lokale partijen die betrokken zijn bij de transitie van de agrarische sector. 

Vrijdag 11 oktober Eet de maaltijd van morgen Weet jij hoe lekker de maaltijd van morgen is? Proef het vandaag in de horeca, haal de lokaal geproduceerde of plantaardige aanbieding bij de supermarkt en geniet. Wat wordt het bij jou: misschien een vegetarische vrijdag?

Zaterdag 12 oktober Ontmoet de Boer
Maak kennis met boeren in je eigen buurt. Ontmoet, proef en ontdek de lekkere producten die vlak bij huis verkrijgbaar zijn.

Specifiek voor het netwerk volgt er natuurlijk nog meer.
Op woensdag 9 oktober zijn agrarisch ondernemers welkom bij Bezoek de bodem, excursies binnen Altena die in het teken staan van de gezonde bodem en duurzaam bodembeheer.
Voor donderdag 10 oktober werken we aan een conferentie over de voedseltransitie waar we samen nadenken over 'Hoe kan het anders’. Hierover later meer. 
 
Voor meer informatie over alle activiteiten in Altena: https://www.gemeentealtena.nl/weekvanonseten

Galerie

Laatste berichten Alles bekijken