Stichting 'n Wilde Keuze

Almere, Flevoland

Over Stichting 'n Wilde Keuze

Wist je dat er onderwater tropisch fruit te vinden is? En truffel? En sperzie- boon?
KOM KIJKEN, LUISTEREN, PROEVEN en RUIKEN in het Voedselmuseum 'n Wilde Keuze. Ontdek de verschillende smaken van zeewier, luister naar de geluiden van planten, ontdek voedsel als medicijn, plant een zaadje voor een toekomstige bezoeker en nog veel meer.
Wat we eten en hoe we eten is contant in beweging. In het Voedselmuseum staan we stil bij de waarde die eten heeft voor jouw en voor de wereld.
Voor het tweede seizoen staat deze pop-up tentoonstelling op het terrein van theatergezelschap Vis à Vis in Almere Poort. Het Voedselmuseum is een initiatief om kunstenaars, ontwerpers, landbouwproducenten, ondernemers, experts en studenten samen te brengen om de werelden die achter ons bord schuilgaan tentoon te stellen.  
Waarom een voedselmuseum?

Het Nederlandse voedsellandschap is aan verandering toe. Het verdienmodel wat na de Tweede wereldoorlog werd ingezet, gedreven op de slogan ‘nooit meer honger,’ loopt tegen zijn grenzen aan. Boereninkomens staan al jaren onder druk, landbouwpraktijken zijn niet duurzaam, we eten minder gezond dan we zouden moeten en we zijn niet voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering.

Het goede nieuws is dat de oplossingen voor een andere wereld niet alleen mogelijk zijn, maar dat de beginselen ervan al bestaan. Als we maar weten hoe en waar we moeten kijken.
Om via deze positieve ontwikkelingen onze voedselsysteem te laten kantelen, hebben we nieuwe verhalen nodig, en die verhalen maken we samen.