Buurderij de Bloementuin - Den Dolder

Den Dolder, Utrecht

Over Buurderij de Bloementuin - Den Dolder

De Buurderij in Den Dolder is een plek van verbinding. Wekelijks kun je hier je lokale  boodschappen tot uiterlijk dinsdag bestellen. Donderdag haal je ze op deze bijzondere plek op. 

Afhankelijk van je tijd maak je even een praatje, met de medeburen, de organisator of regelmatig is er ook een boer aanwezig. Misschien maak je nog even een wandelingetje door de prachtige tuin. Dát is nog eens fijn boodschappen doen! 

Intussen draag je daarmee bij aan minder voedselkilometers, meer kennis over de herkomst van het eten, minder tussenpersonen en een eerlijk loon voor de producent. De boer bepaalt zelf de prijs en ontvangt 80% van het bedrag dat jij betaalt. 10% gaat naar de organisator van jouw lokale Buurderij en 10% naar Boeren en Buren. 

Boeren en Buren is de organisatie van het platform achter de Buurderij. Iedere Buurderij is lokaal georganiseerd, en heeft dus andere boeren. Maar maakt gebruik van de website en het betalingssysteem van Boeren en Buren. 

Elk product heeft hier een eigen verhaal. Zo hebben we kaas zonder plastic, siroop van reststromen van tulpen en vlees van koeien die tussen bessenstruiken en notenbomen lopen. En nog veel meer. Kom en ontdek het samen! 

Laatste berichten

Geen berichten gevonden.