Brabants Duingoed van de Duinboeren

Helvoirt, Noord-Brabant

Over Brabants Duingoed van de Duinboeren

Ons verhaal,

In 1995 kregen de Loonse en Drunense Duinen in Midden–Brabant de status van Nationaal Park. Er braken voor de agrarische ondernemers rond het Nationaal Park onzekere tijden aan. Wat stond hen te wachten nu D’n Duinen en D’n Brand de status van Nationaal Park kregen? Reden genoeg om nauwer te gaan samenwerken. Zodoende zag Stichting Overlegplatform Duinboeren het levenslicht. Inmiddels telt onze stichting 180 agrarische ondernemers die onze karakteristieke streek een warm hart toedragen. 

Al generatie op generatie werken en wonen de Duinboeren met hun families in dit landelijk gebied rondom de Loonse en Drunense Duinen. De natuur is hier uniek. Het bestaat uit bos, heide en vooral heel veel zand. Dit eeuwig stuivende zand geeft het duinlandschap elke dag een ander gezicht. Wij, de Duinboeren, bewegen continu mee met dit mooie gebied, de seizoenen en de tijdsgeest.  

Onze bedrijven staan bekend om hun vriendelijke karakter en aangename schaalgrootte. We zijn er trots op dat we mogen ondernemen in een uniek stukje Brabant dat de achtertuin vormt van alle inwoners in dit gebied.  

Zo begon het dus zo’n 27 jaar geleden.  

Laatste berichten Alles bekijken