Tijdens de Week Tegen Voedselverspilling tot aan de Dutch Food Week vinden drie wedstrijddagen van de Brabantse Meesterchef plaats. Op iedere wedstrijddag staat een thema centraal en krijgen de jonge chefs in opleiding een verrassingsbox aangeboden met daarin ingrediënten die passend bij het thema zijn.

De drie thema's zijn:
15 september: Voedselverspilling / van kop tot kont
29 september: Eiwittransitie / vegan
13 oktober: Dutch Cuisine / zoutarm

De 5 principes van Dutch Cuisine staan tijdens alle wedstrijddagen centraal en zijn ondersteunend aan de verschillende thema's. Op iedere wedstrijddag werken de jonge chefs in teams. Een team bestaat uit 5 studenten van verschillende vmbo en mbo opleidingen. 

Iedere wedstrijddag maken de teams een tweegangenlunch met amuse voor drie personen. Een deskundige jury beoordeelt de gemaakte gerechten. Op de laatste wedstrijddag, 13 oktober, wordt het winnende team bekendgemaakt.

Initiatiefnemers van de Brabantse Meesterchef zijn het Koning Willem 1 College, St. Samen Tegen Voedselverspilling en de Provincie Noord-Brabant.

Locatie

Locatie
De Rooi Pannen
Doctor Ahausstraat 1
5042 EK Tilburg
Noord-Brabant

Details

Naam event
Brabantse Meesterchef 2023 wedstrijddag 2 - thema Eiwittransitie
Datum
vr 29 september 2023 10:00 – 14:30
Locatie
De Rooi Pannen
Doctor Ahausstraat 1
5042 EK Tilburg
Noord-Brabant
Thema
De toekomst van ons voedsel, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Studenten

Aan agenda toevoegen

Provincie Noord-Brabant

Brabant is een slimme provincie, die vooroploopt in het duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit, in vernieuwende techniek én in betrokkenheid tussen boeren en inwoners. Daarom is Brabant ook in 2023 lead partner van Dutch Food Week. 6 t/m 14 oktober 2023 belooft een week te worden met uiteenlopende activiteiten door heel Brabant, gericht op ons voedsel van vandaag en morgen! Wij organiseren activiteiten met: - Gemeente Meierijstad - Gemeente 's-Hertogenbosch - Gemeente Altena - Gemeente Helmond - Food Tech Brainport - Koning Willem I College  - HAS green academy - Yuverta - De Rooi Pannen - Summa College - Stichting Samen Tegen Voedselverspilling - Omroep Brabant - VisitBrabant - Horeca Brabant - AgrifoodCapital - ZLTO - Libema - Cosun - De Verspillingsfabriek - LocalTea Ondernemers en organisaties in heel Brabant laten zien waar onze provincie groot in is. Wil jij ook een activiteit organiseren tijdens Dutch Food Week? Wij denken graag mee en helpen je vooruit met ons netwerk en onze kennis. Doe mee! We zetten flink in op communicatie, ook voor jouw activiteit, want we willen een groot publiek bereiken. Wil je hierover in overleg met ons? Neem dan contact met ons op via mdwit@brabant.nl of +31681787029.