MamasChai, een ready-to-drink masala chai, geïnitieerd door de Haarlemse ondernemer Leonie Ruhe, heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de Kick Start Show voor aanstormende foodprofessionals. Leonie, samen met haar zus en vader, heeft met succes een gezondere variant van de traditionele chai gelanceerd, met slechts een vleugje rietsuiker voor een perfecte balans van smaak. Het deskundige panel was onder de indruk van het innovatieve concept en het ondernemerschap van MamasChai, waardoor zij een geldprijs van €2500,- heeft ontvangen, evenals 1,5 uur persoonlijke mentor sessie met de deskundigen, een exclusief interview bij FoodBusiness, een op maat gemaakte commercial door DFW TV en een uitnodiging voor het partnerdiner op 28 mei.

De Kick Start Show, een wedstrijd voor opkomende foodprofessionals, bood op donderdag 7 maart jonge ondernemers en studenten de kans om hun innovatieve producten en concepten in 4 minuten te presenteren aan een panel van vier deskundigen op de HAS green academy. Het panel bestond uit Ilse Harmelink van Flynth, Mijke Horneman van AgriFood Capital, Cees Deen van Vegetables by Bayer en Jurian Simons van Albert Heijn.

De tweede prijs werd toegekend aan de HAS-studenten Pien Verbeek, Alex Rosca en Kim de Zoete van Gembites, voor hun inventieve borrelsnack vervaardigd van veldbonen. Het panel prees hun ondernemersgeest en het vermogen om van het restproduct veldbonen een lekkernij te maken. Gembites werd beloond met een geldbedrag van €1500,- en 1,5 uur persoonlijke mentor sessie met de deskundigen.

De derde prijs ging naar Beet Great, een initiatief van Niels en Melanie Niemeijer, die met succes bietensap toegankelijk hebben gemaakt voor een breed publiek. Hun inspanningen werden beloond met een prijs van €1000,- en 1,5 uur persoonlijke mentor sessie met een deskundige.

De aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan biologiestudente Annabel Romijn, voor haar inzet om het microbiële eiwit toegankelijk te maken voor humane consumptie. Hoewel haar product nog goedkeuring behoeft, erkende het panel de potentie ervan voor de toekomst.

De andere deelnemers waren Dirk Schnellen met Lazipop; Bor Romers met Pluk Proef Praat; Nienke Kwakkenbos, Bregje Geers & Roel Mastbroek met Graseiwit, de nieuwe plantaardige eiwitbron en Ernest Mistiaen met Bojo Craft Soda. 

De Kick Start Show wordt mede mogelijk gemaakt door GroenPact.

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!