Waar komt ons voedsel vandaan? Uit de supermarkt? Daar kopen we het, maar welke stappen daaraan vooraf gaan, is bij veel kinderen niet bekend. In Flevoland wordt veel van ons eten geproduceerd. Akkerbouwers, veehouders, fruittelers en vissers werken dagelijks hard, zodat wij een lekker maaltje op ons bord hebben.
Om boer en kind dichterbij elkaar te brengen heeft DuurzaamDoor & Jong Leren Eten het Kidsmagazine “Beleef wat je eet” ontwikkeld voor basisschoolkinderen.


Het “Beleef wat je eet” magazine staat vol met leuke weetjes, activiteiten, recepten, puzzels en experimenten over voedselproductie in Flevoland. Basisscholen kunnen voor één groep (geschikt voor groep 5-8)  gratis exemplaren aanvragen om mee naar huis te nemen via https://www.ivn.nl/provincies/flevoland/kind-natuur/boerderijeducatie-flevoland/beleef-wat-je-eet-magazine/ . Daarnaast is het magazine vanaf oktober gratis te downloaden op dit site van Boerderij Educatie Flevoland. Ontdek, beleef, leer en eet gezond!

Voor scholen in de Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde of op Urk komen de educatieboeren van “Kom bij de Boer” langs om het kidsmagazine persoonlijk te brengen. Dit zal plaatsvinden in de Week van ons Eten (5 t/m 12 oktober).

Het Kidsmagazine is ontwikkeld vanuit DuurzaamDoor, een samenwerkingsverband tussen Jong Leren EtenGGD FlevolandAeres HogeschoolIVN Flevoland, Stad & Natuur Almere,  de Rabobank, Provincie Flevoland en de Flevolandse gemeentes. Dit in co-creatie met Flevolandse partners.

Locatie

Locatie
Basisscholen
Flevoland

Contact

Jong Leren Eten Flevoland

n.van.de.kamp@aeres.nl

www.jonglereneten.nl/provincie/flevoland

Flevoland

Details

Naam event
Lancering Educatief Kidsmagazine "Beleef wat je Eet in Flevoland"
Datum
za 5 – za 12 oktober 2024
Locatie
Basisscholen
Flevoland
Thema
De toekomst van ons voedsel, De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel, Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Kinderen, Professionals

Aan agenda toevoegen

Jong Leren Eten Flevoland